11 clădiri din București au fost îmbrăcate în lumină portocalie, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului
De ziua mondială a luptei împotriva cancerului, 11 obiective importante din Capitală au fost îmbrăcate în lumină portocalie pentru a crește gradul de conștientizare asupra bolii.
Acesta a fost al doilea an consecutiv în care au fost transmise mesaje de solidaritate pentru cei aflați în suferință.
Unele dintre cele mai importante obiective din București au fost iluminate în portocaliu timp de trei ore, iar vizitatorii au fost îndemnați să le fotografieze și să le pună pe rețelele de socializare, pentru a le reaminti celor bolnavi că nu trec singuri prin această luptă. Evenimentul a fost organizat de Asociația Magic, care îi ajută pe copiii cu afecțiuni grave, oferindu-le sprijin emoțional și financiar.
„Pe lângă prevenție, oamenii ar trebui să conștientizeze că e o boală destul de gravă și să fie alături de acești copii sau bolnavi de cancer, în general. Să le transmită mereu un mesaj că sunt acolo, că sunt alături de ei, că-i susțin și că le dau o mână de ajutor”, a declarat președinta Asociației Magic.
„Nu mi se pare nimic mai important într-o luptă decât să știi că ai pe cineva alături. Chiar dacă sunt oameni necunoscuți, simplul fapt că știi că alții se gândesc la tine și înțeleg, într-o mică măsură, prin ceea ce treci, cred că-ți dă încredere”, a transmis fosta scrimeră Ana Maria Brânză.
Mesajul inițiatorilor a ajuns și la trecători.
„Mi se pare un lucru foarte important în România, să ne testăm, să ne asigurăm că suntem la zi cu toate controalele medicale și că descoperim ceva mai devreme, decât mai târziu”, a spus o persoană.
Mai multe clădiri din lume s-au alăturat Zilei Mondiale a Luptei împotriva Cancerului și au urmat același exemplu. Cancerul este a doua cauză majoră de deces din lume, și principala cauză în rândul copiilor. În fiecare an sunt înregistrate aproximativ 300 de mii de cazuri noi printre minori.
10 milioane de oameni mor, anual, de cancer – mai mult decât de HIV/SIDA, malarie și tuberculoză, la un loc. Organizația Mondială a Sănătății estimează că până în 2035 mai bine de 40% din populația globului se va confrunta cu această boală, la un moment dat în viață. Prin prevenţie, detectarea cancerului în fază incipientă şi tratament, ar putea fi salvate în fiecare an 3,7 milioane de vieţi.