Andreea Raicu, despre lupta cu depresia: Toată lumea îmi spunea “vai, nu eşti măritată, n-ai copil?”

Dată publicare: 19-04-2018 15:54
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Andreea Raicu a vorbit deschis în cadrul campaniei ”Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului" despre problemele emoționale cu care s-a confruntat timp de mai mulți ani.

Vedeta ne-a mărturisit despre cum presiunile sociale i-au afectat viața.

Andreea Raicu: Ascundeam multă nefericire. Adică de exemplu dacă aveam o relaţie care nu mergea sau dacă nu aveam o relaţie eram fericită. Când am făcut 30 de ani foarte multă lume în jurul meu a venit şi mi-a spus “aoleu, eşti nemăritată”, “aoleu, nu ai un copil” . Eu nu aveam o dramă în sensul ăsta, dar pentru că toată lumea din jurul meu a venit să-mi spună este ceva îngrozitor a început să mă apuce şi pe mine o panică şi am început să mă simt o neadaptată a societăţii pentru că mulţi oameni la 30 de ani fac copil, sunt căsătoriţi sau urmează să se căsătorească şi toată presiunea asta a societăţii m-a făcut să cred că e ceva în neregulă cu mine.

Andreea Raicu: Ziarele scriau că am ghinion în dragoste şi multă vreme am crezut că e ceva în neregulă cu mine ... era un gol extraordinar de mare pe care îl resimţeam foarte multă vreme până când golul s-a făcut din ce în ce mai mare cu o grămadă de alte probleme şi a ajuns la o depresie.

Andreea Raicu: A fost momentul odată cu 30 de ani când toată lumea îmi spunea “vai de mine nu eşti măritată, n-ai copil” şi energia mea s-a dus în acel loc încât nu mă mai uităm la ce era în jur. Că aveam o meserie care îmi plăcea, o familie minunată, prieteni senzaţionali. Puteam să fac toate lucrurile pe care doream să le fac, dar energia mea se ducea…ştii cum e te uiţi la un perete alb, perfect, arată extraordinar şi e un punct şi în loc să intri şi să zici ce frumos e peretele ăsta zice ce-i cu punctul ăsta aici?

Elena Lasconi: Ei ce îți spuneau?

Andreea Raicu: “Lasă, dragă că eşti frumoasă, esți deşteaptă, ai o meserie frumoasă, poţi să faci ce vrei”. Dacă eram în momentele de tristețe şi cineva îmi spunea că eşti frumoasă parcă apăsam pe un buton şi îmi declanşa o furie îngrozitoare pentru că mi se părea că e ultimul lucru pe care voiam să mi-l spui. Eu nu aveam nevoie de asta acum. Nu frumuseţea mă face să fiu fericită. Faptul că sunt frumoasă nu mă ajută la nimic. Asta era lucrul pe care îl simţeam. Dacă îmi spunea că sunt frumoasă nu simţeam că mă ajută cu nimic, nu erai un suport pentru mine.

Cum a reușit Andreea Raicu să se trateze de depresie aflați aici.

Campania "Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului" continuă, vineri, la Știrile PRO TV de la ora 17:00, cu povestea lui Andrei Nistor, diagnosticat cu tulburare bipolară.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!