TIFF s-a mutat într-un manej, pentru proiecția „Jocheul”. Tudor Giurgiu: „Am făcut proiecții în toate locurile posibile”
Festivalul Internațional de Film Transilvania, care se desfășoară la Cluj, aduce publicului experiențe cinematografice în locuri neobișnuite. Seara trecută, filmul s-a îmbinat cu pasiunea pentru cai, vinuri de excepție și gastronomie rafinată.
Iar un manej care se întinde pe o suprafață de aproape 1000 de metri pătrați s-a transformat în sală de cinema.
Plini de grație și eleganță, caii au deschis seara cu un spectacol de echitație care a captivat publicul. De pe margine, oamenii au filmat fiecare moment și au aplaudat îndelung demonstrațiile.
Spectatori: „E ceva impresionant, este pentru prima dată când văd un control așa de bun al cailor.” (...)
„A fost într-adevăr un moment excepțional, totul a fost spectaculos, pur și simplu.”
Toate meciurile de la FIFA Club World Cup pot fi văzute pe VOYO cu comentariu în limba română.
Pavel Bartoș: „Mă gândesc la invitații care vin din străinătate și nu numai, cât de spectaculos li se pare acest festival. Eu acum am fost pentru câteva secunde un copil care se bucură din plin.”
Andi Moisescu: „Wow, deci sunt în continuare sub impactul emoțional al acestui spectacol.”
Pentru ca momentul să iasă perfect, au fost necesare repetiții zilnice – însă și publicul a jucat un rol important.
Nicolae Sechei, călăreț: „Atmosferă foarte, foarte frumoasă care și pe noi, ca echipă, ne ajută, și pe cai, să facem mai cu drag, pasiune și ne dă multă adrenalină.”
Frumusețea locului și tema serii i-au inspirat pe mulți în alegerea ținutelor.
Cuplu: „Fiind vară și o atmosferă așa mai boemă puțin, mi se părea foarte potrivit să optez pentru o ținută ușor mai elegantă.”
Seara a continuat cu proiecția filmului argentinian „Jocheul”, proiectat într-un manej acoperit, cu scaune așezate pe nisip, pentru o experiență unică.
Larisa Mureșan, reprezentant resort: „Sunt peste 500 de oameni în manej, este plin de scaune și toată lumea se uită la film. Are suprafața de 800 de metri pătrați, este foarte mare.”
Femeie: „Foarte enigmatic și criptic finalul. S-a potrivit și cu ambientul și cu cai, și cu tot.”
Tudor Giurgiu, organizator TIFF: „În 24 de ani de TIFF, am făcut proiecții în toate locurile posibile neconvenționale, așa că am acceptat provocarea.”
Meniul cinei, inspirat din atmosfera filmului, a surprins spectatorii cu preparate fine dining.
Chef: „La starter am pregătit o crochetă din Rillet de rață, bandajată, servită cu aioli aromatizat și un sos marinara.”
La felul principal, au fost servite coaste de vită cu piure de banană, arpagic, dovleac și sos Madeira, urmate de un desert rafinat cu brânză, sfeclă și pandișpan cu leuștean.
Cristian Voicu, bucătar chef: „Ca și filmul, reprezintă chestia de a nu ne fi frică să acționăm, să experimentăm, și să nu ne cerem scuze pentru că suntem diferiți.”
Pentru această experiență completă, cinefilii au scos din buzunare 300 de lei.