"Copacul de aur" din curtea castelului Teleki. Festival-boutique timp de 3 zile

Ultima actualizare: 11-09-2017 15:56

Bibelou de porţelan uriaş, castel împletit din sârmă şi arbori seculari "transformaţi" în opere de artă. Sunt doar câteva dintre cele 10 lucrări de artă de mari dimensiuni expuse în parcul impresionant al castelului Teleki din Mureş.

E forfota mare pe domeniul castelului Teleki din Gorneşti, judeţul Mureş. Clădirea impozantă şi parcul englezesc impresionant sunt gazdele unui festival de muzică şi artă - Awake. Aici 10 lucrări de dimensiuni impresionante îşi aşteaptă vizitatorii.

Într-un cadru de poveste, chiar şi arborii au fost transormati în opere de artă. Printre ei cel mai vechi are vârstă de peste 300 de ani. I se spune “copacul de aur”, pentru că, explic contele Teleky “în toamna primele frunzele devin foarte repede galbene precum aurul şi dacă avem noroc într-o noapte mai friguroasă toată frunzele cad deodată şi atunci avem un covor de aur."

Printre ele se regăseşte şi celebra lucrare a unui artist român: Mircea Cantor, admirată până acum doar la Paris şi Miami.

Festivalul se află la prima ediţie. Laura Coroianu, directorul festivalului, explică: "Ideea de a crea un festival de tip boutique care este un nou val pe nişa festivalurilor din Europa, festivaluri care sunt dedicate nu doar muzicii şi distracţiei dar şi un melajn de combinaţie de muzică şi arte."

O parte din biletele vândute vor fi donate familiei Teleki pentru restaurarea castelului, care datează din secolul al XVIII-lea. În 2000, însă, a fost revendicat de familia nobiliară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO