Sapte factori care duc la infertilitate

Ultima actualizare: 10-05-2012 07:38
Sarcina

Pe langa varsta, stresul, bolile cu transmitere sexuala, substantele toxice din mediu, fumatul, dietele extreme sau obezitatea influenteaza foarte mult fertilitatea femeilor.

1. Varsta
Varsta este cel mai important factor care afecteaza fertilitatea femeii. Ovarele femeii imbatranesc destul de rapid, ceea ce face ca femeile mai in varsta sa fie mai putin fertile. De altfel, cu cat varsta este mai inaintata, cu atat este riscul mai mare de anomalii genetice la fetus. O femeie de 25 de ani care face sex neprotejat timp de 6 luni are 75% sanse sa ramana insarcinata, in timp ce pentru o femeie de 40 de ani sansele scad pana la 10%. In ciuda acestor date, din ce in ce mai multe femei amana momentul aducerii pe lume a unui copil.

2. Bolile cu transmitere sexuala
Bolile cu trasmitere sexuala, cum ar fi infectia cu clamidia, dauneaza foarte tare trompelor uterine, lucru care duce la infertilitate. Chiar si o singura infectie poate distruge permanent mucoasa trompelor uterine. Riscul blocarii trompelor uterine creste cu fiecare boala pe care o contractam.

3. Fumatul
Fumatul re un efect indirect asupra multor functii psihologice care sunt vitale pentru o reproducere normala. Fumatul scade imunitatea organismului. Femeile care s-au apucat de fumat inainte de 16 ani si fumeaza circa 10 tigari pe zi au adesea probleme cu functionarea normala a trompelor uterine. Fumatul ii afecteaza si pe barbati.

Vezi care sunt restul factorilor care influenteaza fertilitatea intr-un material pe www.perfecte.ro
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO