CSID: Fertilitatea barbatilor a scazut cu peste 50%!

Dată publicare: 11-05-2009 00:00
Dată actualizare: 11-06-2012 12:35


Cercetatorii danezi au o veste extrem de neplacuta pentru reprezentantii sexului puternic. In ultimii 10 ani, fertilitatea barbatilor s-a redus la jumatate. Iar cauzele fenomenului trebuie cautate in frigider sau pe raftul cu produse de ingrijire.

Medicii au identificat peste 85.000 de chimicale in alimente, ambalaje sau cosmetice care afecteaza capacitatea de procreere.

Fata de anii '50, fertilitatea masculina a scazut cu 70% , conform studiilor efectuate in toata lumea. Insa cele mai serioase dezechilibre in ceea ce priveste calitatea spermei s-au produs in ultimul deceniu.

La o cantitate mai mica de 20 de milioane de spermatozoizi pe militru de sperma, specialistii vorbesc deja despre infertilitate masculina. Iar studii recente spun ca mediul, alimentatia si produsele de ingrijire afecteaza capacitatea reproductiva din cauza a peste 85.000 de substante toxice pe care le contin.

Una din substantele care deterioreaza calitatea spermei se gaseste in reciepientele de plastic. Iar medicii recomanda consumul prudent al bauturilor alcoolice ambalate in PET-uri.

Acesti compusi toxici se elibereaza in cantitate mare mai ales daca temperatura de depozitare a lichidelor creste.

O alta greseala care poate duce la infertilitatea este folosirea cutiilor de plastic pentru transportarea mancarurilor fierbinti. In aceste conditii, recipientele elibereaza in alimente bisfenolul A, o alta substanta toxica.

Si aluminiul continut in alimente si cosmetice poate impiedica instalarea unei sarcini. Foliile pentru ambalare produc acelasi efect.

Aluminiul poate fi mobilizat in cantitate mare si daca deodorantele stau la soare sau la temperatura mare, iar impactul asupra calitatii spermei poate fi devastator.

Tags: csid, fertilitate,


VIDEO PROTVPLUS.RO