Varianta extrem de rezistenta a bacteriei e-coli. Medicii sunt ingrijorati
O varianta extrem de rezistenta a bacteriei e-coli ii ingrijoreaza pe medicii din Statele Unite. A devenit mult mai periculoasa dupa cateva mutatii genetice si nu mai reactioneaza la antibiotice.
Specialistii se tem ca, pe masura ce bacteria se raspandeste, vor avea de-a face cu un val de pacienti imposibil de tratat.
Un pacient a reusit sa invinga bacteria abia dupa patru luni de tratament. A avut noroc, spun specialistii care vad tot mai multe astfel de cazuri.
Alegeri 2024
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
In urma multiplelor mutatii genetice, bacteriile pot provoca inclusiv moartea persoanei infectate.
"Bacteriile incep sa se raspandeasca si in interiorul comunitatilor, nu doar in spitale. Am ajuns intr-un punct in care riscam sa internam zeci de mii de femei care au o simpla infectie a tractului urinar. Bacteria e-coli, care da cele mai multe infectii ale tractului urinar, a devenit tot mai rezistenta", a spus doctorul Brad Spellberg.
Iar una din cauze este chiar consumul excesiv de antibiotice. Potrivit unui studiu recent, peste 60% dintre americani iau antibiotice fara sa aiba neaparat nevoie de ele. Iar situatia nu este diferita in alte colturi ale lumii.
"Este o criza care afecteaza toate tarile de pe glob, oameni din toate clasele sociale, de orice rasa. Pentru noi provocarea consta in a gasi un tratament care omoara bacteria, fara a afecta insa si organismul", a spus John Rex, reprezentant companie farmaceutica.
O sarcina dificila, deoarece crearea unui nou antibiotic dureaza cel putin zece ani si necesita o investitie de aproape doua miliarde de dolari.