Varianta extrem de rezistenta a bacteriei e-coli. Medicii sunt ingrijorati


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 03:14
Data publicarii: Duminica 17 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

O varianta extrem de rezistenta a bacteriei e-coli ii ingrijoreaza pe medicii din Statele Unite. A devenit mult mai periculoasa dupa cateva mutatii genetice si nu mai reactioneaza la antibiotice.

Specialistii se tem ca, pe masura ce bacteria se raspandeste, vor avea de-a face cu un val de pacienti imposibil de tratat.

Un pacient a reusit sa invinga bacteria abia dupa patru luni de tratament. A avut noroc, spun specialistii care vad tot mai multe astfel de cazuri.

In urma multiplelor mutatii genetice, bacteriile pot provoca inclusiv moartea persoanei infectate.

"Bacteriile incep sa se raspandeasca si in interiorul comunitatilor, nu doar in spitale. Am ajuns intr-un punct in care riscam sa internam zeci de mii de femei care au o simpla infectie a tractului urinar. Bacteria e-coli, care da cele mai multe infectii ale tractului urinar, a devenit tot mai rezistenta", a spus doctorul Brad Spellberg.

Iar una din cauze este chiar consumul excesiv de antibiotice. Potrivit unui studiu recent, peste 60% dintre americani iau antibiotice fara sa aiba neaparat nevoie de ele. Iar situatia nu este diferita in alte colturi ale lumii.

"Este o criza care afecteaza toate tarile de pe glob, oameni din toate clasele sociale, de orice rasa. Pentru noi provocarea consta in a gasi un tratament care omoara bacteria, fara a afecta insa si organismul", a spus John Rex, reprezentant companie farmaceutica.

O sarcina dificila, deoarece crearea unui nou antibiotic dureaza cel putin zece ani si necesita o investitie de aproape doua miliarde de dolari.

Tags: bacterii,

VIDEO PROTVPLUS.RO