Usturoiul poate sa trateze leucemia, spun chinezii!

Dată publicare: 09-04-2010 00:00
Dată actualizare: 22-05-2012 01:24


Usturoi

Mai exact, vorbim despre arsenic, o substanta ce se regaseste din abundenta in usturoi si utilizata in multe crime savarsite in Evul Mediu.

Arsenicul poate sa vindece leucemia, spun oamenii de stiinta chinezi, pentru ca identifica si distruge niste proteine specifice responsabile cu declansarea si raspandirea acestei forme de cancer.

Studiul citat de Reuters a fost coordonat de Zhang Xiaowei, cercetator principal la State Key Laboratory of Medical Genomics din Shanghai. Acesta este de parere ca, "spre deosebire de chimioterapie, efectele secundare ale arsenicului folosit in tratamentul leucemiei promielocitice acute sunt foarte slabe. Parul nu cade si nici nu se produce o blocare a functiilor maduvei osoase. Acum suntem interesati sa aflam felul in care arsenicul ar putea fi folosit si in tratamentul altor tipuri de cancer".

Renumit pentru toxicitatea lui, arsenicul a fost considerat in trecut drept "regele otravurilor", deoarece simptomele pe care le declanseaza sunt asemanatoare cu cele ale holerei, iar prezenta lui in organism nu este detectata in multe cazuri.

In China, insa, arsenicul este folosit de cel putin 2.000 de ani in medicina traditionala.

Pana la acest studiu recent, pentru care a fost utilizata tehnologie moderna, medicii nu au cunoscut insa felul in care arsenicul interactioneaza cu tesuturile canceroase.

Leucemia determina o scadere a productiei de celule rosii si trombocite, iar aceasta duce la aparitia anemiei si a trombocitopeniei. Maduva osoasa a pacientilor suferind de aceasta maladie nu mai este capabila sa produca suficiente celule sanatoase.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO