Remedii naturiste pentru durerile menstruale frecvente
Va confruntati frecvent cu dureri in perioada menstruatiei? Atunci, incercati sa le tineti sub control cu ajutorul terapiilor naturiste. Acestea nu au efecte adverse si nu dau somnolenta precum anumite calmante clasice.
Astfel, pentru a avea o vacanta linistita incercati sa consumati extracte de zmeur. Sau incercati sa aveti la indemana musetel si salvie pentru a va prepara ceaiuri antidurere
Sindromul premenstrual este determinat de schimbarile hormonale legate de ciclul menstrual. Aproximativ 3% dintre femeile aflate inainte de menopauza sufera de acest sindrom intr-o forma severa. Remediile clasice, alopate, pot fi completate cu succes de terapii cu plante, care si-au dovedit eficienta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Simptomele variaza de la persoana la persoana, si chiar de la un ciclu la altul al aceleiasi femei. Printre cele mai suparatoare sunt eruptiile acneice, durerile de la nivelul sanilor, oboseala, durerile de cap, iritabilitatea, schimbarile bruste de dispozitie, starile de anxietate ori depresia. Exista plante care se adreseaza fiecarui simptom din acest spectru larg.
Daca apar insomnii ori somnul nocturn este intrerupt frecvent, se pot folosi cu succes plante calmante, cu efect sedativ: tei, roinita, passiflora, conuri de hamei, levantica. Maghiranul ori talpa gastii sint utile pentru persoanele cu palpitatii cardiace ori anxietate.
Persoanele cu tendinta de ingrasare trebuie sa opteze pentru extractul de mladite de zmeur, un corector natural al dezechilibrelor hormonale. De asemenea, decoctul din coaja de salcie, un precursor al aspirinei, si-a dovedit eficacitatea.
Trrebuie spus ca remediile din plante isi fac efectul in timp: cine spera rezultate spectaculoase doar dupa 2, 3 zile de ceaiuri, se insala. Plantele trebuie lasate sa actioneze in timp, cu blandete, asupra organismului.
Sindromul premenstrual este frecvent intre 20 si 40 de ani. Cele mai afectate sunt femeile care au dat nastere cel putin unui copil sau au cazuri de depresie in familie. Aceste persoane sunt principalele beneficiare ale terapiilor cu plante.