Profitati la maximum de proprietatile benefice ale pepenilor
Pepenele nu trebuie consumat doar ca desert. De exemplu, puteti face o supa de pepene si castraveti. Sau o salata cu branza feta, pepene si menta.
Chiar si carnea e completata perfect de pepene, mai ales daca este vorba despre cea de miel.
Daca sunteti amatori de pepene galben, trebuie sa stiti ca aroma sa inconfundabila este doar unul dintre atuurile acestui fruct.
Cu cat pepenele este mai galben la pulpa cu atat este mai bogat in betacaroten, care este un precursor al vitaminei A. O felie de pepene galben asigura aportul de betacaroten pentru o zi intreaga.
Tot o felie de pepene galben poate furniza si un sfert din necesarul zilnic de vitamina C. Pepenele rosu este mai putin bogat in aceste doua vitamine, pentru ca are foarte multa apa. Contine in schimb o cantitate mare de licopen, care protejeaza pielea impotriva razelor ultraviolete. Prin urmare este un aliat impotriva cancerului de piele. Iar daca vreti sa experimentati combinatii inedite nu trebuie sa va rezumati doar la deserturile compuse din pepene rosu.
De altfel, restaurantele din Romania au inceput sa introduca in meniuri salata cu branza feta, pepene rosu, salata rucola si masline. Cat despre cel galben, el poate fi degustat in preparate cel putin inedite pentru gusturile traditionale autohtone.
Pepenele galben merge foarte bine alaturi de carnea de porc, ca si fel principal. Cat despre supe, veti fi surprinsi de gustul unei creme din castraveti si pepene rosu.
Atentie, insa, daca aveti probeleme de greutate! Nu consumati mai mult de doua felii de pepene rosu pe zi. Desi contine foarte multa apa, glucidele din el se absorb extrem de repede si se pot transforma in kilograme nedorite!