O dieta echilibrata, sportul si somnul previn cancerul la san

Ultima actualizare: 14-04-2012 17:48

Exercitiile fizice pot reduce riscul de aparitie a cancerului la san, la femeile de peste 30 de ani. Iata ce anunta cercetatorii americani dupa un nou studiu.

 

In plus, specialistii spun ca este vorba despre efort moderat, de minimum 60 de minute saptamanal.

Un program saptamanal de 60 de minute de exercitii fizice reduce considerabil riscul aparitie cancerului la san. Aceasta este recomandarea medicilor pentru femeile de peste 30 de ani, conform unei cercetari americane recente.

Pana la 30 de ani, exercitiile fizice au efect de tonifiere si intretinere. Iar dupa aceasta varsta, sportul este recomandat si pentru a tine departe afectiunile maligne.

Practic, exercitiile fizice reusesc sa mentina un echilibru intre greutatea corporala, nivelul hormonilor si starea sistemului imunitar. Iar medicii spun ca peste jumatate de femeile suspecte de cancer la san nu fac miscare aproape deloc.

Conform statisticilor, cancerul de san este cea mai frecventa afectiune in randul femeilor. In multe cazuri apare devreme, in jurul varstei de 35 de ani. De aceea, sportul trebuie sa fie inclus in programul de viata al oricarei persone adulte.

Pe langa o dieta echilibrata si sport, somnul este la fel de important in prevenirea cancerului. Femeile care dorm 8 ore pe noapte isi reduc cu 45% riscul de cancer la san. In plus, specialistii de la Asociatia Americana pentru Cancer au descoperit ca barbatii care fac sport au un risc cu 60% mai mic de a dezvolta cancer la plamani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO