Femeile si barbatii au nevoi diferite atunci cand vine vorba de vitamine

Dată publicare: 19-10-2010 00:00
Dată actualizare: 01-05-2012 01:50


Luati suplimente nutritive cu vitamine si minerale? Atunci tineti cont ca femeile si barbatii au nevoi diferite.

De exemplu, femeile trebuie sa mizeze pe beneficiile vitaminelor B si pe magneziu pentru echilibru hormonal. Iar barbatii trebuie sa consume vitamina C si zinc pentru mentinerea sanatatii aparatului genital.

Vitamina C este buna pentru cresterea imunitatii specifice pentru zona ORL. Asta inseamna ca vom fi mai feriti de raceli, sinuzite, otite, ceea ce e principalul factor de risc in sezonul rece pentru alterarea starii de sanatate.

Vitamina C este implicata si in absorbtia la nivelul intestinului subtire a calciului din produsele pe care le consumam. Astfel, avand grija sa consumam suficienta vitamina C bifam 2 lucruri: imunitate si absorbtie de calciu cu fixare la nivel osos necesara tuturor femeilor, varstnicilor si copiilor.

In perioada fertila a femeii, o data cu ciclul menstrual, in afara de faptul ca pierdem o serie de vitamine, pierdem si destul de mult fier.

Persoanele de sex feminin care au un ciclu abundent este bine sa suplimenteze atat fierul cat si restul de vitamine si minerale, pentru ca odata cu fierul pierdem de toate.

Problemele genitale provin intr-o oarecare masura din lipsa vitaminei E. Ea este supranumita si vitamina fertilitatii. Are un rol important atat in structura cat si in functionalitatea organelor genitale, prin urmare una din cauzele disfunctiei sexuale la barbati este un aport insuficient de vitamina E.

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO