Expunerea la aerul poluat din trafic poate afecta sanatatea inimii!

Ultima actualizare: 20-08-2012 15:00

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au demonstrat recent ca intr-un astfel de mediu, tensiunea arteriala creste. Iar aceasta schimbare de ritm se mentine in organism de la 4 ore pana la mai multe zile.Astfel creste riscul de infarct de miocard

 

In plus, studiile au demonstrat ca poluarea poate declansa deficitul de atentie la copii.

La ora actuala, poluarea atmosferica din marile orase reprezinta a 13-a cauza de mortalitate in lume. Iar fumul de esapament este cel mai periculos. In el se gasesc atat gaze toxice, cat si substante lichide si solide extrem de nocive.

Desi se resimt imediat, efectele nocive ale poluarii afecteaza organismul in primul rand pe termen lung. Important este sa nu neglijam primele simptome.

Dupa o expunere acuta la un mediu poluat pot aparea dureri de cap, greata, dificultati de concentrare, probleme de respiratie, iar dupa o expunere cronica, poate aparea angina pectorala, chiar infarct miocardic, crestere a tensiunii si aritmii cardiace.

Cei mai expusi riscurilor sunt copiii, varstnicii si bolnavii cronici. Din pacate particulele nocive nu pot fi eliminate complet din organism. Ce putem face este sa petrecem cat mai putin timp in spatii poluate. In plus, specialistii ne recomanda sa evitam sportul in spatii apropiate zonelor cu trafic intens. Si suplimentele cu antioxidanti, precum vitamina C, pot fi de folos pentru a neutraliza efectele gazelor toxice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO