Ceaiul verde si cel negru, aur curat pentru un organism sanatos!

Dată publicare: 11-05-2010 00:00
Dată actualizare: 20-10-2012 17:26


ceai

Faptul ca ceaiul nu aduce decat beneficii sanatatii nu este un lucru nou, insa oamenii de stiinta au descoperit ca ceaiul verde si cel negru au un rol foarte important in prevenirea unor boli, cum ar fi cancerul, afectiunile cardiace sau chiar Alzheimer.

Care sunt insa beneficiile ceaiului verde si negru?

O inima sanatoasa: ceaiul verde, care este antioxidant, are un rol extrem de important in mentinerea in limite normale a colesterolului. Mai mult, ceaiul verde este benefic si pentru vasele de sange, reducand riscul de a dezvolta boli de inima.

Prevenirea cancerului: polifenolii, compusi care se gasesc in ceaiul verde si ceaiul negru, ajuta la stoparea raspandirii celulelor cancerigene. In plus, reduc incidenta si dimensiunea tumorilor induse chimic si inhiba dezvoltarea celulelor tumorale.

O piele sanatoasa: Ceaiul este benefic pentru piele nu numai cand este consumat pe cale orala, ci si cand plantele sunt aplicate direct pe corp. Experimentele au demonstrat ca in momentul cand se aplica ceai verde pe zonele cu arsuri solare, sansele de a dezvolat cancer de piele scad foarte mult. Acest lucru a determinat multe companii cosmetice sa utilizeze ceaiul verde, negru sau alb in produsele de ingrijire a pielii.

Boala Alzheimer: Atat ceaiul verde, cat si cel negru s-a dovedit eficient in a stopa activitatea celor doua enzime din creier asociate cu boala Alzheimer. Desi consumul de ceai nu poate vindeca boala Alzheimer, poate reprezenta insa o parte a puzzle-ului care sa duca la tratarea sau incetinirea dezvoltarii bolii.

O dantura perfecta: compusii din ceai ajuta si in mentinerea unei danturi sanatoase, prin cresterea rezistentei la acizii de pe smaltul dintelui. Ceaiul contine fluor, care este esential pentru pastrarea unor dinti puternici si sanatosi. In plus, ceaiul verde reduce sangerarile gingivale si reduce riscul parodontozei.

Energie cat cuprinde: Ceaiul verde este si un puternic energizant, mobilizand totodata si depozitele adipoase si facilitand arderea grasimilor. Potrivit unui studiu, ceaiul verde intensifica arderea caloriilor si previne cresterea glicemiei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO