Atentie: sanatatea psihica a copiilor, influentata de jocurile video

Ultima actualizare: 27-10-2012 03:07

In Statele Unite, un nou studiu despre dependenta copiilor de jocurile video vine cu concluzii alarmante. Odata dobandita, aceasta dependenta afecteaza grav sanatatea mentala, mai ales in cazul copiilor mici.

Intr-un studiu publicat de Academia americana de pediatrie, oamenii de stiinta au incercat sa afle cum e influentata sanatatea mentala a copiilor de jocurile video in exces.

Peste 3000 de "gameri" - elevi din clasa a treia pana intr-a opta - au fost cercetati in cadrul acestui studiu. Iar 8% dintre ei au fost considerati dependenti de consolele cu jocuri - o dependenta care le afecteaza activitatea scolara, relatiile sociale si de familie, dar si - cel mai grav - starea psihica si emotionala.

Mai rau este ca dupa o perioada de doi ani - 84% din copii care au fost considerati, initial, dependenti au ramas tot asa, daca nu s-au ales cu probleme si mai grave.

Autorii studiului spun ca exista factori de risc pentru dependenta de jocurile video. Cei mai expusi sunt copiii impulsivi si greu adaptabili in societate, care cauta refugiu in lumea virtuala oferita de computer.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO