Mahmuri dupa o noapte de pomina? Vedeti ce-i de facut
Istoricii cred ca omul a descoperit cum sa faca alcool cu vreo 9.000 de ani in urma. Iar noi presupunem ca in dimineata imediat urmatoare a inceput sa caute si leacul pentru mahmureala.
Pentru ca in aceasta perioada se cam pierde numarul paharelor golite, nu strica sa aflam ceva mai multe despre acest subiect.
Greata, dureri de cap si o sete de nepotolit. Cam asa se manifesta excesul bahic, a doua zi.
Ce se intampla insa in organism? Ficatul lucreaza la capacitate maxima ca sa descompuna alcoolul, transformandu-l mai intai in acetaldehida. Uneori, mai ales daca nu are antrenament, e depasit de situatie. Asa apar durerile de cap si starile de greata.
In aceasta situatie, cei mai multi apeleaza la o cafea tare, care nu este totusi si cea mai fericita solutie. Cafeina agraveaza senzatia de deshidratare si poate scadea glicemia, iar cel mahmur se simte si mai rau.
Deci ce e de facut? Mancarea e solutia propusa de autorul unei carti de retete speciale pentru combaterea mahmurelii. Teoria lui e ca o masa bogata in carbohidrati si condimentata din belsug ia durerile bahice cu mana.
Tot el recunoaste, insa, ca iti trebuie ceva curaj sa incerci asa ceva cand suferi de mahmureala.