Let`s Do It, Romania! la start. Uite cate gunoaie sunt de strans!

Let's Do It, Romania

Inaintea curateniei nationale din 25 septembrie, echipa Let`s Do It, Romania! prezinta un status al proiectului, in fiecare dintre domeniile acoperite de principalele echipe centrale: conducere, coordonare voluntari, logistica, finantare.

 

In ceea ce priveste conducerea si numarul de autoritati implicate in proiect, exista la acest moment patru Ministere cu care este semnat un acord de parteneriat: Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerul Culturii si Patrimoniului National si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Sunt 39 de judete confirmate si 30-40 de localitati implicate in proiect in fiecare dintre aceste judete. Mesajul pentru autoritatile locale care nu s-au alaturat inca proiectului este unul de mobilizare, pentru ca este posibil ca voluntarii sa iasa si in acele localitati, in acest caz fiind nevoie de strangerea sacilor si in acele locuri.

Pe partea de voluntari implicati exista la acest moment mai mult de 30 000 de voluntari inscrisi pe site, inclusiv din randul companiilor partenere, care vor veni cu propriii angajati pentru a lua parte la actiunea de curatenie.

Citește și
Partizan
Imnul Let's do it Romania, interpretat de trupa Partizan. Vezi VIDEO
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

La capitolul fonduri atrase, proiectul Let's Do It, Romania! a reusit sa atraga pana in prezent aproximativ 30% din bugetul estimat initial. Sponsorizarile se ridica la suma de 20 000 euro, bani utilizati pentru a aproviziona partial judetele cu resurse pentru ziua de 25 septembrie. Principalii sponsori ai proiectului sunt Valad, British American Tobacco, Fundatia Acvatot, Air Liquide, Romcarton, Linde Gas, Silnef, Caroli, Ursus. De asemenea, au fost obtinute si sponsorizari in material de curatenie (saci, manusi, masti), principalii sustinatori fiind Sanirom, Kimberly Klark, Bricostore, Cesarom, Eco-X, ANST si Saint Gobain.

O lista completa a sponsorilor este disponibila pe site-ul www.letsdoitromania.ro la sectiunea Suporteri. La capitolul cartare, aproximativ 70% din suprafata tarii a fost cartata, in urma acestei actiuni rezultand aproximativ 6500 de mormane pe Harta Deseurilor.

In cazul in care vor iesi la curatenie 200 000 de voluntari, aproximativ 20 000 de tone de deseuri vor fi colectate. In plus, in peste 25 de judete se va face si colectare selectiva.

Cei mai importanti parteneri pentru gestiunea deseurilor sunt Urban, Romprest, Remat Holding, Polaris, ecovalor, Brantner.

Scenariul pentru Ziua de Curatenie Nationala arata astfel:

1. Curatenia se va desfasura intre orele 8 si 15. Toti voluntarii sunt rugati sa se prezinte la cel mai apropiat punct de inregistrare din fiecare judet, pentru a primi informatiile despre curatenie, pentru a asculta si a semna instructiunile de siguranta, dar si pentru a semna pentru materialele de lucru primite (in cazul in care acest lucru se intampla). Lista cu punctele de inregistrare din fiecare judet este disponibila pe www.letsdoitromania.ro.

2. Fiecare minor trebuie sa vina insotit de un adult, impreuna cu un acord parental semnat.

3. Voluntarii sunt rugati sa vina cu o pereche de manusi groase si o rola de saci de 120 litri, in limita posibilitatilor, pentru ca nu se poate face o estimare exacta a numarului de voluntari care vor iesi la curatenie pe 25 septembrie.

4. La finalul actiunii, voluntarii sunt rugati sa revina la punctul de inregistrare pentru a comunica rezultatul actiunii, sau sa trimita un sms la numarul primit local in acest sens.

5. Exista si un numar de call center pentru toate intrebarile care pot sa apara: 0318 21 21 21 (Program: 10:00 - 18:00, Tarif normal in toate retelele).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Aici poti descarca ringtone
Aici poti descarca ringtone "Let's do it, Romania!"

Mai sunt doar 10 zile pana pe 25 septembrie, ziua in care facem curatenie generala in toata tara! Pentru fanii adevarati, Let's do it Romania le ofera un ringtone cu imnul campaniei!

Imnul Let's do it Romania, interpretat de trupa Partizan. Vezi VIDEO
Imnul Let's do it Romania, interpretat de trupa Partizan. Vezi VIDEO

Let's Do It, Romania, cel mai ambitios proiect care isi propune sa curete intreaga tara de gunoaie intr-o singura zi, a reusit sa atraga atentia a sute de mii de romani si chiar sa ii convinga de importanta participarii la actiunea de pe 25 septembrie.

"Let’s Do It, Romania!" are nevoie de sprijinul tau

Mai este aproape o luna pana la Ziua de Curatenie Nationala, de aceea implicarea locuitorilor Romaniei pentru transformarea Let’s Do It, Romania! intr-un succes este tot mai importanta.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.