ProTV isi scoate palaria in fata celor care se incapataneaza sa scoata bani din zootehnie. In orasul Pantelimon, o familie a facut imprumut la banca si a pus pe picioare o ferma de vaci.

Intra pe site-ul campaniei "Jos Palaria"!

Afacerea functioneaza dupa reguli europene.

Fermierii, scoliti in strainatate, au instalat la poarta dozatoare cu lapte. Proaspat, pentru ca provine direct de la ugerul animalelor. Au clienti care vin in fiecare saptamana cu autobuzul din Bucuresti in orasul Pantelimon, la dozator.

Inainte de 1989, in jurul Bucurestiului erau nu mai putin de 60 de ferme de vaci. Au disparut. Una singura a ramas la marginea orasului Pantelimon. Ferma apartine familie Petcu. Mihai Petcu a condus acest loc mai bine 30 de ani. Acum ideile vin insa de la fiul sau Sorin, cu studii in Occident, si de la ginerele Radu.
 

Impreuna cu Radu, cumnatul sau, Sorin a umplat prin Vest ca sa vada cum fac altii bani din zootehnie. De acolo a furat ideea de a vinde lapte la dozator. In plus, au contracte cu marile firme de lactate de pe piata.

Radu Manea a venit cu o alta idee furata tot din Occident. O ferma de animale pentru copii. Si, din prima zi, clientii au navalit in Pantelimon sa vada si sa atinga animalele care uneori mai scapa prin gradinile vecinilor.

Cu banii castigati din vanzarea pamantului puteau sa traiasca fara griji oriunde in lume. Au ales sa ramana si sa faca afaceri dupa model frantuzesc sau englez, iar acum clientii stau la coada sa le cumpere produsele. In blugi si cu palarii de piele, raman cowboy-ii orasului Pantelimon. Trei cowboy  jos palaria!