A renuntat la o cariera in IT, ca sa devina fermier. Vinde legume ecologice pe Facebook
Gandeste in afara sabloanelor! Bucurestean sadea, Andrei s-a lepadat de calculator si s-a intors la cratita si agricultura! Dintr-un om care statea zi si noapte in fata calculatorului, a devenit un fermier nonconformist.
Se incapataneaza sa-si creasca recoltele fara pesticide si fara ingrasaminte, fiindca vrea sa fie mandru de ce vinde semenilor sai.
Zambeste la gandul ca a "ratat" cariera intr-o multinationala si e fericit ca macar bucata lui de Romanie e aratata cu dragoste si simtul responsabilitatii.
Satul de viata de "yesman" dintr-o multinationala bucuresteana, Andrei si-a luat lumea-n cap si a plecat!
Nu la Google, nu la Apple, nici in Silicon Valley, ci .... in Valea Macrisului, din Baragan.
Sa-si cladeasca propriul sau business - romanesc. A dat cu piciorul in fotoliul caldut si ergonomic de la birou, a schimbat bataturile si carceii de IT-ist pe cele de tractorist si nu-i pare rau.
Ca orice tanar cu scoala, dezamagit de ce fac intelectualii in Romania, Andrei a vrut si el sa emigreze.
Bursier in Suedia, in Belgia. Nu i-a placut. S-a simtit imigrant printre straini si a avut o revelatie. S-a intors sa-si faca un viitor acasa.
Dar si in Romania lui, Andrei tot neimplinit se simtea. Razvratit impotriva sistemului, n-a dat doi bani pe diploma de licenta, nici nu s-a mai dus la examen, l-a considerat o pierdere de vreme.
A luat lumea in piept pe cont propriu si a reusit - lucru neobisnuit - sa combine mintea sclipitoare cu munca fizica si un principiu: agricultura curata!
A cumparat 16 hectare de pamant. Cultiva ceaiuri, mirodenii, salati si legume.
E tanar fermier, cu acte in regula si 26.000 de euro subventie UE. Gastele pe care tocmai le jumuleste le-a crescut cu verdeata - nu cu furaj industrial si fara antibiotice. Le vinde cu succes pe site si pe Facebook.
Andrei si-a facut o adevarata retea de clienti on-line. Vara livreaza acasa cosul de legume, fara pesticide. Iarna sunt muraturi. Azi, a doua tura de gogonele.
Are contracte cu putinele bacanii din tara care vand mancare neindustrializata. Ele ii vand si dulceata, ceaiul si siropurile.
La magazin, clientii pot gusta bunatatile lui Andrei, ii pot afla povestea. Pe net si prin viu grai, telefonul fara fir face minuni si - vreti sau nu sa credeti - mica lui agricultura, intretine o intreaga familie.
Acasa, in bucatarie, e sef. Alexandra ii face etichetele si multa reclama printre doamnele din cartier, care vor sa-si hraneasca sanatos copiii.