SUPERBUN. Coronita de miel cu bulgur si sos de menta, reteta completa

×
Codul embed a fost copiat

Au mai ramas doar cateva zile pana la Paste, iar pregatirile sunt pe ultima suta de metri. Pentru cei care vor sa incerce retete speciale bazate insa pe traditionala carne de miel, va propunem o reteta care va va convinge la final sa spuneti: SUPER BUN!

Coronita de miel cu bulgur si sos de menta

Ingrediente coronita:

Coronita de miel: 1 bucata

Condimente: sare, piper, menta

Citește și
Tigaie de orez cu somon
Tigaie de orez cu somon

Mod de preparare:

Coronita se condimenteaza pe ambele parti, se strange si se leaga cu sfoara.

Se pune in cuptorul preincalzit, se lasa la 100grade pe raftul de jos (ca sa aiba loc in cuptor), timp de 1 ora.

Dupa 1 ora, scoatem mielul, si invelim fiecare oscior in folie de aluminiu (pt ca nu vrem sa se arda oasele in timp ce carnea prinde crusta). Dam cuptorul la 240 grade, si lasam mielul: 10'' (pentru carne in sange), 15-20'' (pentru carne facuta mediu).

Scoatem coronita din cuptor, o lasam la odihnit 15 minute pe un gratar, iar apoi o portionam.

 

Ingrediente bulgur:

Stock/supa de rata/pui, gata preparat: 500 ml.

Caise confiate: 100 gr.

Prune uscate: 100 gr.

Fistic: 100 gr.

Bulgur: 400 gr.

Ulei masline: 3 linguri

Coriandru uscat: 2 lingurite

Ceapa tocata marunt: 1 bucata

Patrunjel tocat: 2 legaturi

Mod de preparare:

Intr-un castron se lasa la inmuiat in supa de pui caisele, prunele si fisticul, timp de 10-15 minute.

Bulgurul se inmoaie in apa calduta (cat sa il acopere, nu mai mult) aproximativ 10-15 minute.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se prajeste coriandrul; se adauga ceapa taiata si amestecul de fructe, timp de 10-15 minute. Se amesteca bulgurul cu amestecul de fructe si patrunjelul si se scurg.

Ingrediente sos menta:

Menta (frunze proaspete): 2 legaturi

Patrunjel: 1 legatura

Fistic crud: 50 gr.

Ulei de masline: 150 ml.

Sare, piper

Mod de preparare:

Se introduc toate ingredientele in robotul de bucatarie.

Pofta buna!

Reteta: Alexandra Iordachescu

Articol recomandat de sport.ro
Reacția americanilor când au văzut că pot da peste România la CM 2026
Reacția americanilor când au văzut că pot da peste România la CM 2026
Citește și...
Tigaie de orez cu somon
Tigaie de orez cu somon

Tigaie de orez cu somon

Muschiulet de porc invelit in pasta de usturoi copt
Muschiulet de porc invelit in pasta de usturoi copt

Muschiulet de porc invelit in pasta de usturoi copt

Chiftele de somon
Chiftele de somon

Ingrediente: Cartofi: 400 g, Somon: 400 g, Lamaie: 1 bucata, Ou: 1 bucata

Recomandări
Premierul României anunță că în decembrie vom avea ”foarte probabil” o nouă ”ordonanță trenuleț”: ”Nu putem fugi de asta”
Premierul României anunță că în decembrie vom avea ”foarte probabil” o nouă ”ordonanță trenuleț”: ”Nu putem fugi de asta”

Premierul Ilie Bolojan a fost întrebat, vineri, în conferința de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, dacă salariul minim în România va ”rămâne înghețat” și în anul 2026.   

Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei
Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei

Energie termică gratis, fluidizarea traficului rutier sau locuințe pentru tineri. ȘtirileProTv.ro vă prezintă cele mai importante promisiuni electorale ale candidaților la alegerile pentru Primăria Capitalei, care sunt organizate în 7 decembrie 2025.

Ilie Bolojan: Este o batjocură când îţi iei bani nemunciţi sau banii pe care îi iei nu se reflectă în rezultatele activităţii
Ilie Bolojan: Este o batjocură când îţi iei bani nemunciţi sau banii pe care îi iei nu se reflectă în rezultatele activităţii

Premierul Ilie Bolojan critică indemnizațiile de 27.000 de lei de la Aeroporturi București, numindu-le „o batjocură” în lipsa unor rezultate.