SUPERBUN. Coronita de miel cu bulgur si sos de menta, reteta completa
Au mai ramas doar cateva zile pana la Paste, iar pregatirile sunt pe ultima suta de metri. Pentru cei care vor sa incerce retete speciale bazate insa pe traditionala carne de miel, va propunem o reteta care va va convinge la final sa spuneti: SUPER BUN!
Coronita de miel cu bulgur si sos de menta
Ingrediente coronita:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Coronita de miel: 1 bucata
Condimente: sare, piper, menta
Mod de preparare:
Coronita se condimenteaza pe ambele parti, se strange si se leaga cu sfoara.
Se pune in cuptorul preincalzit, se lasa la 100grade pe raftul de jos (ca sa aiba loc in cuptor), timp de 1 ora.
Dupa 1 ora, scoatem mielul, si invelim fiecare oscior in folie de aluminiu (pt ca nu vrem sa se arda oasele in timp ce carnea prinde crusta). Dam cuptorul la 240 grade, si lasam mielul: 10'' (pentru carne in sange), 15-20'' (pentru carne facuta mediu).
Scoatem coronita din cuptor, o lasam la odihnit 15 minute pe un gratar, iar apoi o portionam.
Ingrediente bulgur:
Stock/supa de rata/pui, gata preparat: 500 ml.
Caise confiate: 100 gr.
Prune uscate: 100 gr.
Fistic: 100 gr.
Bulgur: 400 gr.
Ulei masline: 3 linguri
Coriandru uscat: 2 lingurite
Ceapa tocata marunt: 1 bucata
Patrunjel tocat: 2 legaturi
Mod de preparare:
Intr-un castron se lasa la inmuiat in supa de pui caisele, prunele si fisticul, timp de 10-15 minute.
Bulgurul se inmoaie in apa calduta (cat sa il acopere, nu mai mult) aproximativ 10-15 minute.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se prajeste coriandrul; se adauga ceapa taiata si amestecul de fructe, timp de 10-15 minute. Se amesteca bulgurul cu amestecul de fructe si patrunjelul si se scurg.
Ingrediente sos menta:
Menta (frunze proaspete): 2 legaturi
Patrunjel: 1 legatura
Fistic crud: 50 gr.
Ulei de masline: 150 ml.
Sare, piper
Mod de preparare:
Se introduc toate ingredientele in robotul de bucatarie.
Pofta buna!
Reteta: Alexandra Iordachescu