Revoltă în Marea Britanie după victoria lui Boris Johnson. Protestatarii furioși s-au bătut cu forțele de ordine

Ultima actualizare: 14-12-2019 08:14

Nemulţumiţi de victoria lui Boris Johnson, în alegerile legislative anticipate, numeroşi opozanţi ai premierului britanic s-au bătut vineri seară cu forţele de ordine.

Mulţi dintre ei au sfârşit în arest. Supărat şi el pe rezultatul alegerilor, mai ales că a pierdut, Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist a anunţat că va demisiona din funcţie.

''Rezultatul este foarte bun pentru românii de acolo'', a spus președintele Iohannis, pentru că Boris Johnson și partidul conservator vor Brexitul, pe 31 ianuarie 2020, dar îl vor cu un acord cu Uniunea Europeană.

Protestatari arestați

Sute de protestatari furioşi au încercat în repetate rânduri să rupă cordoanele de securitate de lângă Downing Street, în ciuda numeroaselor avertizări primite din partea forţelor de ordine.

Pentru a-i potoli, poliţiştii le-au aplicat mai multe lovituri de baston şi pe o parte din ei i-au dus în arest. Înarmaţi cu pancarte pe care erau scrise lozinci împotriva lui Boris Johnson, protestatarii au mărşăluit până aproape de reşedinţa premierului din Downing Street şi până în Trafalgar Square, blocând traficul. Au fost însă urmăriţi la fiecare pas de dispozitive masive de poliţie, pentru a-i controla pe cei nemulţiumiţi de rezultatele alegerilor legislative.

Potrivit rezultatelor finale, Partidul Conservator a obţinut 364 de locuri în Camera Comunelor, iar Partidul Laburist, de opoziţie, doar 203.

Drept urmare, Boris Johnson - al 14-lea premier britanic de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II - a mers vineri la palatul Buckingham pentru a-i cere, formal, suveranei să formeze, din nou, guvernul.

De la summitul Uniunii Europene, de la Bruxelles, presedintele Iohannis a salutat rezultatul alegerilor.

Dacă Brexituul este aşteptat să se producă anul viitor pe 31 ianuarie, apare totuşi o altă problemă, şi anume avântul naţionaliştilor scoţieni, care se opune Brexitlui şi care militează pentru un nou referendum privind independența Scoţiei, ceva ce Boris Johnson respinge categoric.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO