Boris Johnson este foarte afectat de amânarea Brexitului. „Sunt incredibil de frustrat”

31-10-2019 22:58


Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că este "incredibil de frustrat" pentru că Regatul Unit nu părăseşte Uniunea Europeană joi, 31 octombrie, a doua data prevăzută pentru Brexit pe care s-a angajat să o respecte indiferent de consecinţe.

„Bineînţeles că sunt incredibil de frustrat că nu vom reuşit să punem Brexitul în aplicare astăzi, dar să nu avem îndoieli privind ceea ce s-a întâmplat", a declarat presei Boris Johnson în timpul unei vizite de campanie la un spital, relatează Agerpres.

El i-a acuzat pe deputaţii din Camera Comunelor pentru faptul că nu au reuşit să ratifice acordul cu Bruxellesul pe care a reuşit să-l obţină în această lună.

Boris Johnson a insistat că Marea Britanie va părăsi UE pe 31 octombrie, cu sau fără un acord de ieşire. Parlamentarii l-au obligat însă să ceară o amânare, pe care Bruxellesul a acceptat-o, până la 31 ianuarie.

El a cerut apoi organizarea de alegeri anticipate în speranţa că va reuşi să depăşească impasul din Camera Comunelor şi să obţină aprobarea acordului de Brexit.

Brexitul trebuia să aibă loc iniţial pe 31 martie dar Marea Britanie a cerut o amânare, după ce parlamentarii au votat împotriva acordului convenit de predecesorul lui Johnson, Theresa May, de trei ori.

Partidul Brexit, UKIP şi alte grupuri au organizat proteste de amploare în apropierea parlamentului pe 31 martie, dar joi nu au avut loc astfel de evenimente.

"Brexitul a fost mandatul poporului, au votat cu o majoritate destul de substanţială pentru asta, iar parlamentul pur şi simplu le-a stat în cale", a mai spus joi Boris Johnson.

VIDEO PROTVPLUS.RO