Un restaurant din Hanoi vinde kebab de sobolani
Populara in Vietnam, carnea de sobolan a fost transformata mai nou de un restaurant din Hanoi in ... kebab.
Carnea de sobolan este considerata o delicatesa in zonele cu o populatie densa din Delta Raului Rosu, la nord si Delta Mekong, la sud, relateaza Daily Mail.
In Dan Phuong, o zona din periferia Capitalei Hanoi, un restaurant ofera mai nou kebab de sobolan. Consumul acestui tip de carne s-a extins in toata tara in ultimii ani.
In aceasta perioada, cand orezul este cules, fermierii din sud pleaca la vanatoare de sobolani. Rozatoatele sunt prinse cu ajutorul cainilor si cu cel al capcanelor din lemn de bambus.
In Delta Mekong, cea mai buna perioada pentru vanatoarea de sobolani este in perioada inundatiilor. Un kilogram de carne de sobolan costa intre 4-5 dolari.
Dupa ce sunt jupuiti si eviscerati, sobolanii sunt prajiti pe paie de orez iar apoi serviti pe un bat.
Sursa foto: Mediafax Foto