Si-a dat in judecata angajatorul pentru ca l-a dat afara pe nedrept si a castigat 500.000 de dolari
In februarie 2011, Antonio Munoz a fost dat afara din hotelul in care lucra, dupa ce il acuzase pe seful sau de discriminare. Trei ani mai tarziu, barbatul si-a gasit dreptatea, tribunalul acordandu-i despagubiri de peste 500.000 de dolari.
Antonio Munoz, de 50 de ani, a fost dat afara de la hotelul unde lucra, in februarie 2011. Barbatul avea HIV si, dupa ce a depus o plangere impotriva sefului sau, pe care il acuza de discriminare, a primit la randul sau o plangere, insa depusa anonim, pe baza careia a si fost dat afara.
Cand a inceput lucrul la hotel, in octombrie 2007, Munoz spune ca era in culmea fericirii. Dupa ce a fost diagnosticat cu HIV, in acelasi an, a cerut sa fie mutat de pe tura de noapte. Acesta i-a explicat sefului sau ca, din cauza bolii pe care o are, trebuie sa ia anumite medicamente pe timp de noapte, care ar fi avut efecte secundare si l-ar fi impiedicat sa isi desfasoare activitatea asa cum trebuie. Seful sau nu a vrut sa auda de asa ceva, in ciuda dovezilor medicale pe care barbatul i le aratase si, mai mult, i-a sugerat acestuia ca cel mai bine ar fi sa-si dea demisia.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Munoz a fost in cele din urma dat afara, in urma unei plangeri anonime redactate la adresa lui.
Tribunalul din Manhattan a hotarat saptamana aceasta sa ii acorde angajatului daune compensatorii in valoare de 185.000 de dolari, plus daune punitive in valoare de 347.500 de dolari.
Avocatul lui Munoz a spus ca decizia este corecta, pentru ca legea este facuta sa ii protejeze pe cei care depun plangeri impotriva discriminarii la locul de munca.
“Cel putin am putut sa-mi fac povestea cunoscuta. Acum lucrez si imi pot vedea de viata mea. Am facut asta pentru ca am fost nedreptatit”, a declarat Antonio Munoz.
Sursa: New York Daily News
Etichete: daune, proces, tribunal, recompensa, hiv,
Dată publicare:
17-03-2014 22:14