Time: Dovada stiintifica a evolutiei parului blond in Pacificul de Sud, independent de Europa
Locuitorii insulelor Solomon au cu totii pielea inchisa la culoare, insa intre 5 si 10% dintre ei au parul blond natural. Oamenii de stiinta au demonstrat cum s-a ajuns la o astfel de ciudatenie.
Cercetatorii de la Universitatea Stanford au colectat mostre de saliva de la 43 de locuitori blonzi ai insulelor Solomon, dar si de la alti 42, cu par inchis la culoare.
ADN-ul a fost analizat si s-a observat o diferenta la nivelul genei TYRP1, despre care se stia ca joaca un rol in ceea ce priveste pigmentarea in randul mamiferelor. Mutatia explica circa 50% din cazurile de localnici cu par blond.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Multi occidentali credeau ca intalnirile cu exploratorii europeni si cei care faceau negot au facut ca o gena responsabila de culoarea deschisa a parului sa ajunga la aceste populatii.
Afla daca este periculos sau nu sa iti vopsesti parul in timpul sarcinii
Printre rezidentii insulelor Solomon exista mitul conform caruia expunerea la soare si consumul mare de peste sunt responsabile de nuanta parului.
Parul blond natural este rar pe Pamant, regasindu-se mai ales la locuitorii din nordul Europei si insulele din Pacific, printre care si Solomon.
Diferentele dintre blonzi si bruneti, in Europa, in ceea ce priveste aceeasi gena, nu sunt aceleasi ca in cazul locuitorilor insulelor Solomon, ci se afla altundeva in gene. Astfel, s-a ajuns, prin evolutie, la parul blond nu o data, ci cel putin de doua ori.