Forme geometrice inexplicabile, aparute pe crestele montane. Povestea artistului care se afla in spatele misterului. VIDEO
Fara indoiala, unii artisti sunt greu de inteles, mai ales atunci cand vine vorba despre modul de exprimare pe care il aleg. Cu toate acestea, un barbat cu o pasiune considerata de multi bizara a reusit sa impresioneze o lume intreaga.
Dar cand oamenilor le-au fost aratate creatiile lui Simon Beck, in varsta de 56 de ani, multi au avut impresia ca este vorba despre fenomene stranii petrecute pe crestele montane. Formele geometrice din zapada neatinsa, ce se intindeau pe suprafete mari, pareau sa fie create de entitati extraterestre, nicidecum de un om cu o pasiune nemaiintalnita pana acum, relateaza Daily Mail.
Simon Beck’s footprints on a frozen lake. pic.twitter.com/4zPWWtXSA0
— Able Parris (@ableparris) December 2, 2014
Simon Beck si-a petrecut ultimii zece ani decorand vaile muntilor cu forme geometrice spectaculoase, care pot atinge suprafete de sute de metri patrati, cea mai mare fiind echivalenta a sase terenuri de fotbal.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru o astfel de lucrare, Simon Beck are nevoie de 12 ore petrecute in zapada, recordul sau ajungand in prezent la 30 de astfel de capodopere pe an.
Dar multi se intreaba, probabil, cum reuseste sa realizeze desenele in zapada. Secretul, povesteste artistul, se afla in incaltarile speciale pe care le-a realizat de unul singur, iar motivatia pentru pasiunea sa este rezultatul problemelor de sanatate pe care le are.
“Am descoperit aceasta pasiune atunci cand nu am mai putut alerga, din cauza unor probleme la ambele picioare, iar mersul prin zapada este cel mai putin dureros exercitiu pentru mine”, a explicat artistul.
Iar peisajele misterioase carora isi dedica intreaga existenta i-au adus faima internationala dupa ce fotografiile au fost publicate intr-un album ce a facut inconjurul lumii.
RT @smcliffi52: Found a Simon Beck's deep snow art work in the Alps on Yahoo. Enjoy! :) pic.twitter.com/VzdsmWFUzm
— BobbSiega (@BobbSiega) November 16, 2014
Daca pana acum desenele lui au “decorat” unii dintre cei mai renumiti munti din lume, schitele, pe care le realizeaza meticulos inainte, prind viata in cabana sa din Alpii Francezi, acolo unde si locuieste in timpul iernii.
Dar pentru o imagine spectaculoasa, artistul recunoaste ca este foarte importanta precizia orientarii, iar pentru asta se foloseste de un instrument despre care nu vrea sa dezvaluie foarte multe detalii.
De altfel, Simon Beck a absolvit facultatea de inginerie la Universitatea Oxford, pentru ca in 1974 sa si castige un premiu pentru orientare din partea Marii Britanii.
Sute de mii de oameni i-au apreciat munca si pe pagina acestuia de Facebook, www.facebook.com/snowart8848.