De ce branzeturile elvetiene au gauri in compozitie. Oamenii de stiinta au descifrat misterul dupa un secol de cercetari
Dupa un secol de studii si cercetari, oamenii de stiinta au descifrat misterul... gaurilor din svaiter.
Spatiile libere de forma sferica, din compozitia unor faimoase branzeturi elvetiene, ca Emmental sau Appenzell, sunt provocate de mici particule de fan care cad in vasele de lapte, in timp ce vacile sunt mulse.
E descoperirea facuta de prestigiosul Institut de Cercetari Alimentare, cu sediul in Berna.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Particulele de fan degaja un gaz in timpul procesului de fermentare si asa apar gaurile, se explica intr-un comunicat, care elucideaza enigma ce ii fascineaza de atata vreme pe copii si adulti deopotriva.
Aceiasi cercetatori au mai constatat ca respectivele gauri au tendinta sa dispara, cand laptele este colectat cu tehnici moderne.