Concurs de frumusete pentru suferinzi de albinism, in Kenya. Localnicii ii considera vrajitori si ii tortureaza
Un concurs de frumusete inedit, in care modelele au fost persoane cu albinism, s-a desfasurat, vineri, in capitala Kenyei.
Prin acest eveniment, organizatorii au incercat sa demonteze miturile legate de aceasta tulburare genetica si sa lupte cu fenomenul discriminarii. Persoanele cu albinism sunt considerate ''malefice'' si sunt deseori atacate, rapite si chiar omorate in tari din estul si sudul Africii, precum Tanzania, Malawi, Burundi si Mozambic. Unora dintre ele le sunt amputate membrele care sunt apoi folosite in cadrul unor ritualuri.
''In Africa, locuitorii au pielea neagra. De aceea, daca o femeie da nastere unui copil cu albinism oamenii spun ca este un semn rau'', a explicat Nancy Njeri Kariuki, in varsta de 24 de ani, care a participat la competitia din capitala Kenyei. ''Chiar si copiii se tem'', a spus o tanara care a defilat purtand o peruca bruneta prin fata vicepresedintelui kenyan William Ruto, mai arata sursa citata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Societatea Persoanelor cu Albinism din Kenya spera sa contribuie la schimbarea perceptiei asupra celor afectati de aceasta tulburare genetica prin organizarea in fiecare an a concursului de frumusete ''Mr & Miss Albinism'', cu ocazia comemorarii Zilei Drepturilor Omului din Africa, la 21 octombrie. Pentru acest eveniment a fost creat hashtag-ul #BeautyBeyondTheSkin.
Albinismul este cauzat de lipsa pigmentului numit melanina, care determina culoarea parului, pielii si ochilor. Potrivit organizatiei Under The Same Sun, se estimeaza ca in America de Nord si Europa 1 din 20.000 de persoane sunt afectate de albinism. ''In Tanzania si estul Africii albinismul este mai des intalnit, 1 din 1.400 de persoane fiind afectate''.
Sursa: Agerpres
Etichete: copii, kenya, genetică, albinos, albinism,
Dată publicare:
22-10-2016 18:40