Cinci lucruri pe care nu le stiai despre hamburger. Ce contine, de fapt, acest produs
Faptul ca produsele fast-food nu sunt sanatoase este deja cunoscut, insa putini dintre cei care aleg sa le consume stiu ce contin acestea de fapt.
Publicatia Business Insider a publicat un articol despre “cele 5 lucruri pe care nu le stiai despre hamburger”:
1. Ce este de fapt controversata “mazga roz”. Dupa scandalul de anul trecut privind pasta de carne din hamburgeri, acum s-a aflat ca aceasta contine o mare cantitate de hidroxid de amoniu, solutie chimica folosita pentru a distruge bacteriile din carne. Bucatarul Jamie Oliver a fost prima vedeta care a atras atentia asupra acestor produse, cerand ca ele sa fie corect etichetate, cu toate ingredientele continute.
2. Productia de carne de vita este una prin principalele surse de poluare a apei. Agentia americana de Protectie a Mediului a avertizat ca fermele de vite polueaza grav raurile, iar pentru procesarea a doar 1 kilogram de carne tocata de vita este nevoie de 3.682 de litri de apa.
3. Carnea continuta intr-un singur hamburger poate proveni de la sute de vite, nu de la un singur animal. La randul lor, aceste vite provin din intreaga lume, fiind dificil de aflat sursa exacta a carnii, in cazul unor imbolnaviri.
4. Vacile sunt indopate cu antibiotice, substante care ajung si in sol prin excrementele lor, care sunt folosite ca ingrasamant. Oamenii consuma carnea vitelor si devin rezistenti la antibiotice, iar in scurt timp exista riscul ca aceste medicamente sa nu mai aiba efect, in cazul tratarii unor infectii grave.
5. Expunerea carnii la radiatii, pentru a distruge bacteria e-coli. Este o metoda controversata, folosita pentru eliminarea acestei bacterii rezistente, prin expunerea carnii la raze X, raze gamma si unde electronice. Producatorii sustin ca metoda este sigura si marcata pe ambalajul carnii, insa nu se cunosc efectele pe termen lung, pentru ca este folosita de numai 40 de ani.