BACALAUREAT 2015. Reactiile elevilor dupa proba la ISTORIE. Comunismul si Romania in Evul Mediu i-au pus in incurcatura
Comunismul si Romania in Evul Mediu, acestea au fost subiectele principale la proba de istorie a examenului de Bacalaureat. La matematica insa, integralele au fost problema.
Miercuri s-a desfasurat proba obligatorie a profilului, care le-a cam alungat tinerilor zambetul. La note de 10 se asteapta, evident, doar cei care au invatat cu simt de raspundere. Multi se roaga sa primeasca macar nota de trecere. Pe de alta parte, 49 de dintre absolventii de liceu au incercat sa copieze si au fost dati afara din examen.
La iesirea din sala de examen, Ema a tinut o lectie de istorie. A aratat ca s-a pregatit temeinic pentru Bacalaureat. Pe alti colegi de-ai ei, subiectul nu i-a inspirat insa deloc.
Reporter: Cand a fost construita Casa Poporului?
Elev: Nu stiu.
Reporter: Revolutia in ce an a fost?
Elev: Aaa, sunt putin cam multe informatii.
Pentru cei de la profil real, matematica a fost o piatra de incercare. Evident, mai putin pentru cei care au invatat.
"Sper sa iau 10. Asta cu integrala a fost mai dificil, dar l-am facut pana la urma", a spus un elev.
Andrei Rafai, elev: "Oricine avea sansa sa ia o nota foarte mare."
"M-am pregatit pe tot parcursul anului si poate de asta nu mi s-a parut greu", a marturisit Tudose Laura.
Altii nu si-au mai amintit nici macar formulele de baza, dar asta nu i-a impiedicat sa fie bucurosi ca au scapat de examen.
Reporter: Teorema lui Pitagora stii sa mi-o spui?
Elev: Nu, nu ma pune.
Reporter: De ce?
Elev: Nu o stiu.
Au fost si absolventi care au sustinut testarea in conditii speciale. Este si cazul lui Nicolae, un tanar din Gorj, care nu poate sa scrie.
"A fost destul de dificil, subiecte medii. Vreau sa multumesc in mod special domnului presedinte al comisiei si tuturor celor care mi-au asigurat toate conditiile pentu a avea un examen asa cum se cuvine, chiar daca sunt o persoana cu handicap", a spus Nicolae Simionescu.
"El s-a concentrat asupra subiectului, si-a pus gandurile ideile in ordine si apoi le a transmis usor usor profesorilor care l au asistat, el declarand verbal si profesorul a scris", a declarat lector univ.dr. Felix Goldbach, presedintele comisiei de examinare.
Pentru prima data lucrarile probelor scrise vor fi corectate in alte judete decat cele in care sunt sustinute. Vineri urmeaza materia la alegere, iar rezultatele vor fi afisate marti, 7 iulie.