BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA. Probele care le-au dat dureri de cap la primul examen. "Nu mai stiu ce mi-a picat"

Ultima actualizare: 21-08-2014 07:19

Fara prea mult interes, absolventii de liceu care au picat Bacul s-au prezentat luni la sesiunea de toamna a acestui examen important. Peste 60.000 s-au inscris, desi in ultimii patru ani s-au adunat 250.000 de candidati respinsi.

Tinerii au sustinut luni proba orala de limba si literatura romana, iar unii au recunoscut sincer ca nu s-au pregatit, dar au venit "la noroc".

Emotiile au fost mari pentru candidati. Unii s-au pierdut atat de tare incat au si uitat ce subiecte au avut de rezolvat imediat ce au iesit din sala. Cum este Andrei, un tanar din Timisoara.

Reporter: Ce ti-a picat?
Andrei: Aaaaa... nu stiu. Sincer, nu m-am pregatit deloc. Cand o sa dau scrisul, o sa ma pregatesc.

Colega lui, Vanesa, este in aceeasi situatie.

Reporter: Cum a fost?
Vanesa: Usor!
Reporter: Ce ti-a picat?
Vanesa: Nu ma intreba, ca nu mai stiu. Sincer...
Reporter: Asa repede ai uitat?
Vanesa: Da. pe bune, chiar nu mai stiu, jur.

Multi tineri sunt dezorientati si nu stiu nici daca vor sa-si continue studiile dupa ce vor lua bacalaureatul.

Dar am intalnit si candidati constiinciosi, cum este Bogdan. El vrea neaparat sa ia bacul, asa ca a stat si a invatat, in timp ce prietenii lui se distrau.

Bogdan Dicu: "Am si lucrat, am si invatat cat am putut, m-am descurcat cu amandoua destul de bine".

La aceasta sesiune s-au prezentat si cei care nu putut sustine examenul in iunie din pricina corijentelor.

Constantin Traistaru, inspector scolar general: ''Multi nu mai vin, pentru ca sunt constienti ca nu sunt suficient de pregatiti.''

Daca cei 250.000 de candidati care au picat bacalaureatul in ultimii 4 ani se arata interesati de acest examen, Ministerul Educatiei ar putea organiza in primavara anului viitor o sesiune speciala pentru ei. Decizia finala se va lua in aceasta toamna, in functie de numarul de candidati care vor veni la sesiunile gratuite de pregatire.

Dar interesul tinerilor pentru Bacalaureat scade de la un an la altul. Desi sunt atat de multi respinsi, in aceasta sesiune s-au inscris doar 63.323 de candidati.

Examenul de Bacalaureat continua cu probele orale, iar saptamana viitoare vor fi sustinute probele scrise.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO