BACALAUREAT 2014. O eleva notata cu 2 la Anatomie a primit nota 10 dupa contestatii

Ultima actualizare: 15-07-2014 06:59
Diana Stoleriu

Eleva care fusese notata cu 2.00 la proba de Anatomie de la examenul de bacalaureat si a carei teza a fost renotata cu 9.35 de un inspector scolar si de aceiasi profesori corectori, a primit nota 10.00 in urma rezolvarii contestatiilor.

Dupa revolvarea contestatiilor, Diana Stoleriu, absolventa a Liceului "Mihail Kogalniceanu" Vaslui, care luase initial nota 2.00 la Anatomie, a primit nota maxima, cu opt puncte mai mult fata de cea acordata initial de profesorii corectori.

Astfel, Diana Stoleriu a primit nota 10.00 in urma reevaluarii tezei intr-un centru de recorectare din alt judet, dupa ce, initial, primise "din eroare”, asa cum au catalogat-o reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, nota 2.00.

Imediat dupa afisarea rezultatelor inainte de contestatii, tanara a facut o sesizarea la ISJ, in conditiile in care era convinsa ca a rezolvat corect subiectele de la examen. Inspectoratul Scolar Vaslui a declansat o ancheta in acest caz pentru a stabili daca este vorba despre o eroare. Astfel, teza a fost reevaluata de aceiasi doi profesori corectori si de inspectorul de specialitate, care au constatat ca, de fapt, nota reala a lucrarii este de 9,35.

"In aceste conditii, am solicitat comisiei nationale de bacalaureat sa faca modificarea aferenta in catalogul electronic, cerere care a si fost aprobata. Cu toate acestea, candidatul si-a mentinut contestatia, considerand ca lucrarea sa poate primi o nota mai mare in urma reevaluarii intr-un centru regional. Noi credem ca, in acest caz, a fost vorba doar despre o eroare neintentionata, comisa in momentul trecerii notelor de pe teza in borderourile profesorilor”, declara, miercuri inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

In ceea ce-i priveste pe cei doi profesori corectori care au facut "eroarea", acestia vor fi pusi in discutie in cadrul Consiliului de Administratie al ISJ Vaslui. "Ca o prima masura, cei doi profesori corectori nu au mai fost convocati la comisia regionala de contestatii de la Vaslui, unde sunt reevaluate tezele din doua judete ale Moldovei. De asemenea, acestia vor fi pusi in discutie in cadrul Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar, unde se vor stabili sanctiunile de rigoare”, sustine inspectorul general Gabriela Placinta.

Potrivit acesteia, cei doi profesori corectori vor primi ca sanctiune necooptarea in urmatorii ani in comisiile examenului de bacalaureat. Diana Stoleriu a promovat examenul de bacalaureat cu media finala 9,56, dupa ce a obtinut nota 9,90 la Matematica, 8,80 la Romana si 10 la Anatomie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO