Suspiciuni de fraudare a examenelor de bacalaureat, la Tg. Jiu. Doi profesori si un om de afaceri au fost retinuti

Ultima actualizare: 15-07-2014 06:59

Au aparut din nou suspiciuni de frauda la examenele elevilor. De aceasta data este vorba de Bacalaureat, in Gorj. Dupa ce s-au afisat rezultatele contestatiilor, doi profesori si un om de afaceri din Targu Jiu au fost ridicati de politisti.

Ei au fost audiati pana dupa miezul noptii si au primit ordonanta de retinere. Procurorii au luat la intrebari si alti dascali din judet, care au fost lasati, in cele din urma, sa plece acasa.

Florin Homescu, avocatul unuia dintre suspecti: "S-au aranjat examenele? Nu putem face declaratii, ne-au cerut in mod expres sa nu facem declaratii, in mod expres pana maine, cand nu se stie ce va fi. Daca au recunoscut ceva - nu pot sa va spun asta".

In timp ce profesorii erau audiati la Parchet, acasa la acestia au fost mai multe perchezitii. Politistii au ridicat baxuri cu sticle de whisky, mai multe cutii cu aparatura electronica, dar si mii de euro, toate acestea primite, cel mai probabil, ca spaga la recentele examene.

Ancheta, insa, este abia la inceput, iar audierile vor continua si sambata, cand in fata procurorilor vor ajunge si parinti.

In paralel, anchetatorii din Gorj mai au in lucru si dosare care vizeaza corectitudinea evaluarii nationale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO