BACALAUREAT 2014. "Pe noi practica ne omoara". Ce importanta au totusi calificativele date in loc de note la probele orale
Bacalaureatul, cel mai de temut dintre examenele ultimilor ani, a inceput cu proba orala la limba romana. Doar 60% dintre tinerii care fac parte din promotia 2014 s-au inscris la testare.
Dupa 3 ani de rezultate dezastruoase, absolventii par sa fi inteles ca doar cine invata trece. Iar rezultatele la scris sunt esentiale.
Alexandru a trecut de primul hop. A absolvit Colegiul National I.L. Caragiale din Bucuresti si, chiar daca a invatat din greu, stie ca teoria nu-l ajuta prea mult.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Alexandru Nanus, absolvent: "Pe noi practica ne omoara. Ar trebui introduse mai multe ore de practica. Atunci cand o sa dam de viata mai departe, n-o sa stim exact cum sa punem in valoare ceea ce am invatat''.
Vanesa, care a terminat liceul Jean Monnet, a primit calificativul ''experimentat''.
La probele orale s-au inscris peste 160.000 de elevi. 130.000 din promotia 2014. Restul sunt respinsii din anii trecuti.
Spre deosebire de ce se intampla pe vremuri cand fara un 5 la oral nu intrai la scris, acum profesorii vor sa vada doar daca elevii pot purta un dialog onorabil pe diverse teme.
La probele orale candidatii nu primesc note, ci calificative. Acestea pot fi incepator, mediu, avansat sau experimentat. Asadar, singura conditie sa le treaca este sa se prezinte.
Respinsi sunt doar cei care NU se prezinta, NU scot o vorba sau incearca sa copieze.
Remus Pricopie: ''Daca nu spune nimic, dincolo de calificativele din metodologie, poate fi respins''.
Desi nu influenteaza media finala a examnului, calificativele pot fi utile la o eventuala angajare.
Constantin Traistaru, ISMB: "Un exemplu ar fi foarte clar intr-o multinationala, unde e nevoie de cunoasterea unei limbi straine. In mod cert un elev care are calificativul de incepator va avea probleme in posibila ocupare a unui astfel de post."
Tinerii momentului vad diferit importanta Bacalaureatului.
Sorin Toade: "Pentru a face o facultate, ca in rest nu cred ca ma ajuta cu ceva".
Alexandru Duma: "Daca am diploma de bac, altfel sunt vazut. Oriunde m-as angaja am nevoie de diploma asta''.
Bacalaureatul continua cu probele orale la limba materna, competente digitale si o limba straina. Peste 20 de zile incep probele scrise.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, examen, elevi, rezultate, calificative,
Dată publicare:
10-06-2014 19:46