BACALAUREAT 2013. Elevii care n-au promovat examenul pot primi indemnizatie de somaj de 250 de lei

Bacalaureat

Tinerii care au terminat o forma de invatamant si nu au un loc de munca pot obtine, pentru sase luni, o indemnizatie de somaj de 250 de lei, aceasta putand fi acordata si absolventilor de liceu care nu au promovat examentul de bacalaureat.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a prezentat masurile pe care Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca le poate lua in spijinul tinerilor absolventi.

Potrivit legii, absolventii au 60 de zile sa se inregistreze la agentia de ocupare din judetul in care locuiesc, pentru a putea beneficia, timp de sase luni, de o indemnizatie de somaj care reprezinta 50 la suta in indicatorul de referinta, adica 250 de lei, dar si de unele masuri active, precum servicii de mediere si consiliere.

Ministrul Mariana Campeanu a amintit si de programul prin care angajatorii pot primi subventii daca angajeaza absolventi de orice forma de invatamant. Aceste subventii se pot acorda pentru 12 sau 18 luni, daca tanarul angajat are si handicap, valoarea lor variind in functie de nivelul de pregatire al absolventului: 500 de lei pe luna pentru nivel de scoala primara sau gimnaziala, 600 de lei pentru absolventi de liceu sau postliceala si 700 de lei pe luna pentru cei care au terminat o forma de invatamant universitar.

De asemenea, legea permite acordarea unor prime de incadrare absolventilor care reusesc sa isi gaseasca un loc de munca.

Citește și
Vadim Tudor
BACALAUREAT 2013. Ce note a luat fiica lui Corneliu Vadim Tudor
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Minsitrul Mariana Campeanu a mai spus ca la nivel european s-a adoptat "Garantia pentru tineri", program care obliga autoritatile din statele membre sa ia masuri pentru orice tanar care in patru luni de la absolvire nu reuseste sa gaseasca un loc de munca, o forma de a-si continua studiile sau un program de formare profesionala.

De asemenea, Ministerul Muncii pregateste doua proiecte cu fonduri europene dedicate tinerilor absolventi, fiecare in valoare de cate cinci milioane de euro.

Potrivit Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, de la inceputul anului s-au inregistrat ca someri 8.973 de absolventi, dintre care 770 sunt indemnizati.

Astfel, din cei 3.970 de absolventi inregistrati in iunie, 3.404 provin din invatamantul liceal si post-liceal, 466, din invatamantul primar, gimnazial si profesional, iar 100 din invatamantul universitar.

In prima parte a lunii iulie au fost inregistrati 1.650 de absolventi, dintre care 1.446 absolventi de invatamant liceal si post-liceal, 130 de invatamant primar, gimnazial si profesional si 74 de invatamant universitar.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
REZULTATE FINALE BAC 2013 - EDU.ro. Rezultate dupa contestatii la BACALAUREAT 2013.Harta interactiva
REZULTATE FINALE BAC 2013 - EDU.ro. Rezultate dupa contestatii la BACALAUREAT 2013.Harta interactiva

REZULTATE FINALE BAC 2013. EDU.RO a PUBLICAT REZULTATE BACALAUREAT 2013 inainte de contestatii. Gasiti notele in harta interactiva de mai jos.

BACALAUREAT 2013. Ce note a luat fiica lui Corneliu Vadim Tudor
BACALAUREAT 2013. Ce note a luat fiica lui Corneliu Vadim Tudor

Vadim Eugenia, eleva a liceului I.L. Caragiale, a sustinut anul acesta examenul de bacalaureat.

REZULTATE FINALE BAC 2013 - EDU.RO. Rezultate BAC pe judete si promovabilitate. Harta interactiva
REZULTATE FINALE BAC 2013 - EDU.RO. Rezultate BAC pe judete si promovabilitate. Harta interactiva

REZULTATE FINALE BAC 2013. EDU.RO a PUBLICAT REZULTATE BACALAUREAT 2013 inainte de contestatii. Gasiti notele in harta interactiva de mai jos.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.