Portretul atacatorului de la Nisa. Vecinii il descriu drept un individ 'solitar' si 'linistit', caruia ii placeau cluburile

Ultima actualizare: 18-07-2016 07:53
Mohamed Lahouaiej-Bouhlel

Autoritatile franceze au perchezitionat domiciliul autorului atacului de joi seara de la Nisa, acesta fiind descris de vecinii sai drept un individ 'solitar' si linistit', dar caruia ii placeau dansul si femeile si frecventa cluburile de noapte.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, in varsta de 31 de ani, s-a nascut in Tunisia, in orasul Msaken (aproape de Sousa), pe care, conform unor surse tunisiene citate de agentia Reuters, l-a vizitat ultima data cu patru ani in urma. El avea permis de sedere in Franta, unde lucra ca distribuitor.

Avea antecedente penale pentru infractiuni de drept comun, dar nu se afla in evidentele serviciilor secrete franceze si tunisiene ca suspect de legaturi cu grupari teroriste. In luna noiembrie a fost implicat intr-o altercatie in urma unui accident de circulatie, fiind atunci pus sub control judiciar.

Casatorit si tata a trei copii, Mohamed urma sa divorteze si se pare ca avea probleme cu familia sa ramasa in Tunisia. Unul dintre vecinii sai din imobilul cu patru etaje de la Nisa spune despre el ca nu avea aparenta unei persoane religioase si il vedea adesea imbracat in pantaloni scurti.

O familie numeroasa din acelasi imobil afirma despre Mohamed ca niciodata nu raspundea la salut, iar o femeie marturiseste ca-l privea cu neincredere pentru ca parea foarte interesat de cele doua fete ale ei.

Acum anchetatorii trebuie sa afle mai ales daca el a avut complici. Potrivit postului France 2, examinarea imaginilor de pe camerele de supraveghere amplasate pe Promenade des Anglais releva ca nimeni nu a urcat sau coborat din respectivul camion.

Atacatorul inchiriase camionul de la o companie din Saint Laurent du Var, o localitate din apropiere de Nisa. Dupa ce a patruns cu vehiculul in multimea ce asista la spectacolul de artificii prilejuit de Ziua Nationala a Frantei, el a rulat in continuare cativa kilometri de-a lungul arterei Promenade des Anglais, fiind in final ucis de politie cu focuri de arma.

Conform unui bilant al atentatului, dat publicitatii vineri de Ministerul de Interne francez, cel putin 84 de persoane si-au pierdut viata in acest atac si alte cateva zeci au fost ranite, dintre care 18 se afla in 'stare de urgenta absoluta'. Cel putin doi copii au murit si circa 50 au fost spitalizati in urma acestui atentat calificat ca fiind terorist de autoritatile franceze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO