Ancheta in cazul zecilor de eprubete cu sange aruncate langa o padure din Medias. Cine ar fi vinovatul

01-03-2016 07:45


A fost inceputa o ancheta in cazul zecilor de eprubete cu sange gasite langa o padure de langa Medias.

Cei de la Directia de Sanatate Publica Sibiu, dar si de la Garda de Mediu au ridicat probe si urmeaza sa il traga la raspundere pe vinovat.

In astfel de cazuri, o firma specializata se ocupa de transportul si distrugerea deseurilor, iar daca nu se supune normelor risca amenzi usturatoare, dar si inchisoare.

Zecile de eprubete cu sange au fost descoperite intamplator de un localnic pe marginea unui drum national, in apropiere de Medias. Barbatul, speriat, a sunat la 112. Autoritatile au ajuns imediat la fata locului, unde au mai gasit si pipete, dar si teste rapide folosite. O parte dintre acestea erau acoperite de frunze, in timp ce altele erau ingropate in pamant.

Kristina GAAL, purtator de cuvant DSP SIBIU: "Pareau a fi ingropate cu mai mult timp in urma. Erau unele ingropate in sol, aveau o stare deteriorata, erau si recipiente sparte."

Reprezentatii serviciului de control in sanatate publica au recoltat probe din lichidul rosiatic. Iar cei de la medicina legala urmeaza sa stabileasca daca este vorba de sange de la oameni sau de la animale.

Intre timp, a fost inceputa si o ancheta. Cei care au aruncat acolo deseurile ar fi vrut sa scape de costurile pentru distrugea lor, asa cum prevad normele in vigoare, spun cei de la Garda de Mediu. In urma cercetarilor, firma responsabila cu transportul si neutralizarea acestora va fi trasa la raspundere.

Comisar Ciprian Simulescu, Garda de mediu Sibiu: "Legea sanctioneaza abandonarea deseurilor cu amenda de la 20.000 la 40.000 de lei pentru persoane juridice sau in functie de gravitatea faptei poate constitui infractiune ce se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani."

Acum, zona urmeaza sa fie salubrizata.

VIDEO PROTVPLUS.RO