Padurea transformata in insula de gunoi. Ce au surprins localnicii dupa ce au instalat o camera de filmat: "Se vede clar"

Ultima actualizare: 02-03-2016 07:09

Satui de obiceiul soferilor si al localnicilor de a arunca tone de deseuri intr-o padure de langa Targu Mures, dar si de indiferenta autoritatilor, cativa tineri au montat camere de supraveghere pe copacii din zona.

Aparatele - care se activeaza la fiecare mişcare - i-au surprins pe cei care lasa, la intamplare, sacii plini de resturi menajere.

Voluntarii au publicat apoi imaginile pe paginile de socializare, pentru ca noi toti sa ii vedem pe cei care nu sunt prea bine crescuti.

Degeaba exista intre Targu Mures si Miercurea Nirajului un drum folosit de biciclisti si de turistii straini care vin la noi. In ultimii ani, sub ochii indiferenti ai autoritatilor, locul se sufoca de resturi.

Localnic: "Aici se vede cum iese domnul din masina, apuca sacul si arunca in padure. Este inregistrata cu o camera, 20 de secunde putem filma. Se vede clar fata omului."

Intr-un alt filmulet, pasagerii unei masini scapa de resturile de mancare dupa care pleaca de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

Localnic: "Isi fac nevoile si lasa o insula de gunoi dupa ei pe care noi, de obicei, cu copiii, le strangem."

Cei care nu mai accepta situatia au montat camere de supraveghere. Au pus mana de la mana si au cumparat echipamentul. O asocatie le-a imprumutat inca trei aparate.

Toth Sandor: "Am montat camere de luat vederi pentru ca tot incercam sa ocrotim padurea de indivizii care arunca acolo gunoiul. Noi nu am vrut sa dam filmarile organelor de politie, noi am vrut pe caile de socializare sa le vada si sa le fie rusine."

Nagy Zsolt: "Asociatia noastra, cu ajutorul voluntarilor si elevilor, curata periodic zonele afectate, pana acum nu am reusit sa stopam evenimentul."

Voluntarii au seisizat si politia si au depus si o plangere, inclusiv la protectia mediului.

Matei Janos, comisar-sef Garda de Mediu Mures: "Intr-adevar, ce s-a sesizat este o realitate. Am adunat cateva date pe baza carora incercam sa depistam. Depistam identitatea persoanei respective si sa suporte consecintele."

Cei prinsi ca arunca deseurile in locuri neautorizate vor fi amendati cu doua mii de lei. In cazul firmelor, sanctiunile pot ajunge pana la 10 mii de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO