Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii. Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, noi atenționări de tip cod galben și portocaliu de furtuni, fiind în continuare valabile și avertizările de caniculă.

Astfel, luni de la ora 12:00, până la ora 21:00 o să fie în vigoare un cod galben de vijelii valabil pentru zonele de munte, vestul nordul Munteniei, Transilvania și sudul Banatului. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp. Între aceleași ore o să fie în vigoare și un cod porocaliu de vijelii, care vizează Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, unde vor fi averse torențiale și pe arii restrânse vijelii (rafale de peste 65...75 km/h). În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și izolat 50...60 l/mp.

Cod portocaliu de caniculă   Luni și marți va fi valabil un cod galben de caniculă. În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.   Tot luni și marți va fi în vigoare și un cod portocaliu de caniculă valabil în zonele joase din vestul și nord-vestul țării, unde valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.   Cum va fi vremea în București   În București, luni și marți, valul de căldura se va menține, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 35...36 de grade, iar cele minime de 18...21 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult