Motivul pentru care românii iau cu asalt litoralul chiar și în extrasezon, pe vreme mohorâtă. ”Este foarte aglomerat”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cherhanale deschise tot anul se găsesc pe întreg litoralul. La cele mai populare nu găsiți loc fără rezervare în weekend.
Au fost 19 grade și a bătut vântul la mare, așa că turiștii și-au dorit să privească marea din interior și să savureze un borș de pește fierbinte și pește pe plită cu mămăliguță.
Mădălina Manea, bucătar: „Avem lufărul, saramura de somn, zărganul cu mămăliguță, chefalul care este foarte bun, toate merg saramură cu mămaliguță, depinde de gustul fiecăruia. Toate sunt proaspete, toate sunt calde”.
Alexandru Muntean, manager restaurant pescăresc: „Sâmbătă este foarte aglomerat, deși vremea nu e cea mai bună, clienții au venit, și-au făcut rezervare. În această perioadă vindem cenacop, e un lufărel mai mic, e un pește în funcție de sezon, extrem, extrem de gustos”.
Alți bucătari au pregătit 200 de litri de borș pescăresc și spun că vor vinde tot.
Ion Geru, bucătar: „100 de porții de storceag, plachie de pește pe care o facem la minut. Avem ciorbă de pește, storceagul, o bază de sos, facem totdeauana proaspăt. Cu cât avem mai multe feluri de pește, cu atât ciorba este mult mai gustoasă”.
Cherhanale deschise în extrasezon se găsesc pe tot litoralulPetre Ilie, managerul unei cherhanale: „În luna octombrie, în stațiune la Eforie, borș, mămăligă și mujdei la numai 17 lei”.
Mulți turiști se bucură de o masă delicioasă și vin adesea în weekend doar pentru prânz, indiferent de vreme.
Turist: „Începem întâi cu o plimbare și nu se putea încheia decât cu o ciorbă de pește”.
În extrasezon pe litoral sunt cherhanale deschise în aproape toate stațiunile.
Începând de la Năvodari, Constanța, Agigea, Eforie Nord și Sud până la Mangalia. În meniul lor se mai regăsesc preparate precum zacusca de pește, crochete de pește, burger de pește, paste cu creveți sau midii în sos de vin.