Turiștii de pe litoral s-au bucurat de mâncăruri cu specific pescăresc. Cel mai căutat preparat a fost borșul de pește

×
Codul embed a fost copiat

A doua zi de Paște a adus mulți nori și câțiva stropi de ploaie pe litoral. Înainte să plece spre case, turiștii s-au oprit la cherhanale pentru un borș de pește proaspăt, fructe de mare și icre. La prânz, cu greu se mai găsea o masă liberă.

Vremea nu a ținut cu turiștii în a două zi de Paște. Cerul acoperit si vântul puternic i-au alungat de pe plajă și mulți au optat pentru o masă cu pește proaspăt și icre.

Femeie: „Mâncare de Marea Neagră. Cu drag, pește, pește, a doua zi pește trebuie neapărat.”

Reporter: Care este secretul pentru un pește bun?

Sorin Rusu, chef: „Temperatura să fie constantă și peștele să fie proaspăt.”

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Reporter: Peștele e cel mai bun pe plita?

Sorin Rusu, chef: „E o vorbă în popor - prăjit mai gustos, pe plită mai sănătos.”

Cel mai căutat preparat culinar a fost borșul de pește.

Otilia Ropota, bucătar: „Aici avem borșul pescăresc din mai multe feluri de pește, pește de mare, pește de apă dulce, astăzi avem crap avem calcan în borș.”

Reporter: Miroase foarte bine.

Otilia Ropota, bucătar: „Da, este foarte bun.”

Reporter: Ce ați mâncat azi?

Bărbat: „Hamsie, șnițel, copiii cartofi.”

Reporter: Cum de ați ales pește?

Bărbat: „Trebuia după atâta miel, am fost puțin în Bulgaria și acolo miel, ouă, de toate.”

Bărbat: „Astăzi am mâncat midii și icre și gujoane de șalău.”

Băiat: „Biban de mare, un pește destul de ușor după toate specialitățile Pascale, foarte bun.”

Pentru cei care țin la meniul tradițional, bucătării au pregătiți friptură dobrogeană de miel.

Gigi Cazanciuc, bucătar: „O gustare din cas de oaie, drob de miel și un miel la cuptor. Tradițional din Dobrogea.”

Reporter: Friptura cum e făcută?

Gigi Cazanciuc, bucătar: „Friptura e cu sos de bere, usturoi, ceapă și restul de condimente.”

Ramona Dănilă, managerul unei cherhanale din Olimp: „Avem aproape toate mesele rezervate. Sunt oameni care ies la plimbare, pleacă de acasă din orașele aglomerate, sunt mulți care preferă peștele în loc de miel.”

Aglomerație a fost și la cherhanalele din Agigea. Oamenii au stat la coadă pentru a prinde o masă.

Matei Datcu, managerul unei cherhanale din Agigea: „Arată plin, a venit multa lume, e plin. Ne așteptam, e ok, cam așa e în fiecare an. Prima zi s-au săturat de masa aia plină cu miel, ouă și au venit la ciorbă de pește.”

Săptămâna aceasta se anunță vreme închisă pe litoral, însă în weekend soarele va ieși dintre nori.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Paste Bolognese – de unde provine și cum se prepară această rețetă clasică italiană. Cum se face Ragù alla Bolognese
Paste Bolognese – de unde provine și cum se prepară această rețetă clasică italiană. Cum se face Ragù alla Bolognese

Pastele Bolognese sunt un preparat clasic italian. Prepararea unui sos Bolognese autentic pentru paste este un proces minuțios care necesită răbdare și ingrediente de calitate.  

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2024. Recomandările chefilor pentru românii care nu vor să mai postească „clasic”
Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2024. Recomandările chefilor pentru românii care nu vor să mai postească „clasic”

De vineri credincioșii încep Postul Crăciunului, perioadă în care bucatele "de dulce", adică bazate pe carne, ouă, lapte sau brânză, vor fi date uitării, iar fructele, semințele de tot felul, cerealele și legumele vor fi esențiale.

Horoscop Luna Plină în Taur. Nativii Taur, Leu, Scorpion si Vărsător pot avea parte de schimbări majore
Horoscop Luna Plină în Taur. Nativii Taur, Leu, Scorpion si Vărsător pot avea parte de schimbări majore

Pe 15 noiembrie are loc Luna Plină în zodia Taur. Luna Plină anunță concluzii, decizii importante, încheieri de etape și culegerea roadelor unor demersuri începute în urmă cu jumătate de an.

 

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.