Turiștii de pe litoral s-au bucurat de mâncăruri cu specific pescăresc. Cel mai căutat preparat a fost borșul de pește

×
Codul embed a fost copiat

A doua zi de Paște a adus mulți nori și câțiva stropi de ploaie pe litoral. Înainte să plece spre case, turiștii s-au oprit la cherhanale pentru un borș de pește proaspăt, fructe de mare și icre. La prânz, cu greu se mai găsea o masă liberă.

Vremea nu a ținut cu turiștii în a două zi de Paște. Cerul acoperit si vântul puternic i-au alungat de pe plajă și mulți au optat pentru o masă cu pește proaspăt și icre.

Femeie: „Mâncare de Marea Neagră. Cu drag, pește, pește, a doua zi pește trebuie neapărat.”

Reporter: Care este secretul pentru un pește bun?

Sorin Rusu, chef: „Temperatura să fie constantă și peștele să fie proaspăt.”

Citește și
Povestea cofetăriei românești care duce tradiția mai departe peste Ocean
Crăciun cu gust „de acasă”, în Queens. Povestea cofetăriei românești care duce tradiția mai departe peste Ocean

Reporter: Peștele e cel mai bun pe plita?

Sorin Rusu, chef: „E o vorbă în popor - prăjit mai gustos, pe plită mai sănătos.”

Cel mai căutat preparat culinar a fost borșul de pește.

Otilia Ropota, bucătar: „Aici avem borșul pescăresc din mai multe feluri de pește, pește de mare, pește de apă dulce, astăzi avem crap avem calcan în borș.”

Reporter: Miroase foarte bine.

Otilia Ropota, bucătar: „Da, este foarte bun.”

Reporter: Ce ați mâncat azi?

Bărbat: „Hamsie, șnițel, copiii cartofi.”

Reporter: Cum de ați ales pește?

Bărbat: „Trebuia după atâta miel, am fost puțin în Bulgaria și acolo miel, ouă, de toate.”

Bărbat: „Astăzi am mâncat midii și icre și gujoane de șalău.”

Băiat: „Biban de mare, un pește destul de ușor după toate specialitățile Pascale, foarte bun.”

Pentru cei care țin la meniul tradițional, bucătării au pregătiți friptură dobrogeană de miel.

Gigi Cazanciuc, bucătar: „O gustare din cas de oaie, drob de miel și un miel la cuptor. Tradițional din Dobrogea.”

Reporter: Friptura cum e făcută?

Gigi Cazanciuc, bucătar: „Friptura e cu sos de bere, usturoi, ceapă și restul de condimente.”

Ramona Dănilă, managerul unei cherhanale din Olimp: „Avem aproape toate mesele rezervate. Sunt oameni care ies la plimbare, pleacă de acasă din orașele aglomerate, sunt mulți care preferă peștele în loc de miel.”

Aglomerație a fost și la cherhanalele din Agigea. Oamenii au stat la coadă pentru a prinde o masă.

Matei Datcu, managerul unei cherhanale din Agigea: „Arată plin, a venit multa lume, e plin. Ne așteptam, e ok, cam așa e în fiecare an. Prima zi s-au săturat de masa aia plină cu miel, ouă și au venit la ciorbă de pește.”

Săptămâna aceasta se anunță vreme închisă pe litoral, însă în weekend soarele va ieși dintre nori.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Crăciun cu gust „de acasă”, în Queens. Povestea cofetăriei românești care duce tradiția mai departe peste Ocean
Crăciun cu gust „de acasă”, în Queens. Povestea cofetăriei românești care duce tradiția mai departe peste Ocean

În cartierul Queens din New York, există un loc în care Crăciunul are arome românești.

Piața de artă din România se extinde. Colecționarii investesc sume mari de bani în opere
Piața de artă din România se extinde. Colecționarii investesc sume mari de bani în opere

Milioane de euro s-au investit în artă în licitațiile din decembrie, la o singură casă de licitații. S-au stabilit recorduri, fie că vorbim de obiecte de artă oferite drept cadouri de Crăciun, fie despre piese de colecție achiziționate de pasionați.

Seară magică pentru sute de familii din România. Copii sănătoși aduși pe lume în noaptea de Ajun
Seară magică pentru sute de familii din România. Copii sănătoși aduși pe lume în noaptea de Ajun

Bucuria Crăciunului va fi mult mai mare de acum înainte, pentru sute de familii din România. Programat sau nu, numeroase mămici au adus pe lume copii frumoși și sănătoși chiar în noaptea de Ajun.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.