Turiștii de pe litoral s-au bucurat de mâncăruri cu specific pescăresc. Cel mai căutat preparat a fost borșul de pește
A doua zi de Paște a adus mulți nori și câțiva stropi de ploaie pe litoral. Înainte să plece spre case, turiștii s-au oprit la cherhanale pentru un borș de pește proaspăt, fructe de mare și icre. La prânz, cu greu se mai găsea o masă liberă.
Vremea nu a ținut cu turiștii în a două zi de Paște. Cerul acoperit si vântul puternic i-au alungat de pe plajă și mulți au optat pentru o masă cu pește proaspăt și icre.
Femeie: „Mâncare de Marea Neagră. Cu drag, pește, pește, a doua zi pește trebuie neapărat.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reporter: Care este secretul pentru un pește bun?
Sorin Rusu, chef: „Temperatura să fie constantă și peștele să fie proaspăt.”
Reporter: Peștele e cel mai bun pe plita?
Sorin Rusu, chef: „E o vorbă în popor - prăjit mai gustos, pe plită mai sănătos.”
Cel mai căutat preparat culinar a fost borșul de pește.
Otilia Ropota, bucătar: „Aici avem borșul pescăresc din mai multe feluri de pește, pește de mare, pește de apă dulce, astăzi avem crap avem calcan în borș.”
Reporter: Miroase foarte bine.
Otilia Ropota, bucătar: „Da, este foarte bun.”
Reporter: Ce ați mâncat azi?
Bărbat: „Hamsie, șnițel, copiii cartofi.”
Reporter: Cum de ați ales pește?
Bărbat: „Trebuia după atâta miel, am fost puțin în Bulgaria și acolo miel, ouă, de toate.”
Bărbat: „Astăzi am mâncat midii și icre și gujoane de șalău.”
Băiat: „Biban de mare, un pește destul de ușor după toate specialitățile Pascale, foarte bun.”
Pentru cei care țin la meniul tradițional, bucătării au pregătiți friptură dobrogeană de miel.
Gigi Cazanciuc, bucătar: „O gustare din cas de oaie, drob de miel și un miel la cuptor. Tradițional din Dobrogea.”
Reporter: Friptura cum e făcută?
Gigi Cazanciuc, bucătar: „Friptura e cu sos de bere, usturoi, ceapă și restul de condimente.”
Ramona Dănilă, managerul unei cherhanale din Olimp: „Avem aproape toate mesele rezervate. Sunt oameni care ies la plimbare, pleacă de acasă din orașele aglomerate, sunt mulți care preferă peștele în loc de miel.”
Aglomerație a fost și la cherhanalele din Agigea. Oamenii au stat la coadă pentru a prinde o masă.
Matei Datcu, managerul unei cherhanale din Agigea: „Arată plin, a venit multa lume, e plin. Ne așteptam, e ok, cam așa e în fiecare an. Prima zi s-au săturat de masa aia plină cu miel, ouă și au venit la ciorbă de pește.”
Săptămâna aceasta se anunță vreme închisă pe litoral, însă în weekend soarele va ieși dintre nori.