Turiștii de pe litoral s-au bucurat de mâncăruri cu specific pescăresc. Cel mai căutat preparat a fost borșul de pește

×
Codul embed a fost copiat

A doua zi de Paște a adus mulți nori și câțiva stropi de ploaie pe litoral. Înainte să plece spre case, turiștii s-au oprit la cherhanale pentru un borș de pește proaspăt, fructe de mare și icre. La prânz, cu greu se mai găsea o masă liberă.

Vremea nu a ținut cu turiștii în a două zi de Paște. Cerul acoperit si vântul puternic i-au alungat de pe plajă și mulți au optat pentru o masă cu pește proaspăt și icre.

Femeie: „Mâncare de Marea Neagră. Cu drag, pește, pește, a doua zi pește trebuie neapărat.”

Reporter: Care este secretul pentru un pește bun?

Sorin Rusu, chef: „Temperatura să fie constantă și peștele să fie proaspăt.”

Citește și
Cristian Tudor Popescu, CTP
Cristian Tudor Popescu, uluit de ce i-au zis pe stradă doi tineri, care nici nu-l recunoscuseră. Ce au putut să-i spună

Reporter: Peștele e cel mai bun pe plita?

Sorin Rusu, chef: „E o vorbă în popor - prăjit mai gustos, pe plită mai sănătos.”

Cel mai căutat preparat culinar a fost borșul de pește.

Otilia Ropota, bucătar: „Aici avem borșul pescăresc din mai multe feluri de pește, pește de mare, pește de apă dulce, astăzi avem crap avem calcan în borș.”

Reporter: Miroase foarte bine.

Otilia Ropota, bucătar: „Da, este foarte bun.”

Reporter: Ce ați mâncat azi?

Bărbat: „Hamsie, șnițel, copiii cartofi.”

Reporter: Cum de ați ales pește?

Bărbat: „Trebuia după atâta miel, am fost puțin în Bulgaria și acolo miel, ouă, de toate.”

Bărbat: „Astăzi am mâncat midii și icre și gujoane de șalău.”

Băiat: „Biban de mare, un pește destul de ușor după toate specialitățile Pascale, foarte bun.”

Pentru cei care țin la meniul tradițional, bucătării au pregătiți friptură dobrogeană de miel.

Gigi Cazanciuc, bucătar: „O gustare din cas de oaie, drob de miel și un miel la cuptor. Tradițional din Dobrogea.”

Reporter: Friptura cum e făcută?

Gigi Cazanciuc, bucătar: „Friptura e cu sos de bere, usturoi, ceapă și restul de condimente.”

Ramona Dănilă, managerul unei cherhanale din Olimp: „Avem aproape toate mesele rezervate. Sunt oameni care ies la plimbare, pleacă de acasă din orașele aglomerate, sunt mulți care preferă peștele în loc de miel.”

Aglomerație a fost și la cherhanalele din Agigea. Oamenii au stat la coadă pentru a prinde o masă.

Matei Datcu, managerul unei cherhanale din Agigea: „Arată plin, a venit multa lume, e plin. Ne așteptam, e ok, cam așa e în fiecare an. Prima zi s-au săturat de masa aia plină cu miel, ouă și au venit la ciorbă de pește.”

Săptămâna aceasta se anunță vreme închisă pe litoral, însă în weekend soarele va ieși dintre nori.

Articol recomandat de sport.ro
O bătaie de joc românească: tatăl lui David Popovici le-a povestit francezilor cum politicul voia să profite de băiatul lui
O bătaie de joc românească: tatăl lui David Popovici le-a povestit francezilor cum politicul voia să profite de băiatul lui
Citește și...
Cristian Tudor Popescu, uluit de ce i-au zis pe stradă doi tineri, care nici nu-l recunoscuseră. Ce au putut să-i spună
Cristian Tudor Popescu, uluit de ce i-au zis pe stradă doi tineri, care nici nu-l recunoscuseră. Ce au putut să-i spună

Un gest banal de bun simț, acela de a saluta pe stradă un vârstnic necunoscut, i-a produs lui Cristian Tudor Popescu un moment de uluială cum rar a avut de-a face. Iar gazetarul întărește asta prin termeni precum ”înmărmurit” sau ”buimăcit”.

Când se împodobește bradul de Crăciun. Originea și semnificația bradului de Crăciun
Când se împodobește bradul de Crăciun. Originea și semnificația bradului de Crăciun

Bradul de Crăciun este unul dintre cele mai îndrăgite simboluri ale sărbătorilor de iarnă, o tradiție care aduce bucurie în casele noastre și creează un cadru magic pentru întâlnirile de familie.

Alimentul pe care românii îl consumă din belșug, mai ales în post, dar care trebuie evitat. Mihaela Bilic: „Veți fi uimiți”
Alimentul pe care românii îl consumă din belșug, mai ales în post, dar care trebuie evitat. Mihaela Bilic: „Veți fi uimiți”

Suntem în Postul Crăciunului, iar pentru creștini ar trebui să urmeze o perioadă de reflecție spirituală și de înfrânare a poftelor.

Recomandări
Oficial. Primarul general Nicușor Dan va candida la președinția României ca independent: ”Este un moment de cumpănă”
Oficial. Primarul general Nicușor Dan va candida la președinția României ca independent: ”Este un moment de cumpănă”

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că intenționează să candideze la Președinția României ca independent.

USR a decis să nu discute împărţirea funcţiilor într-un nou guvern fără un plan care să scoată România din criza bugetului
USR a decis să nu discute împărţirea funcţiilor într-un nou guvern fără un plan care să scoată România din criza bugetului

USR a decis, luni, să nu discute împărţirea funcţiilor într-un nou guvern fără un plan care să scoată România din profunda criză a bugetului de stat.

Uniunea Europeană a adoptat primele sancţiuni oficiale împotriva unor agenţi ruşi, ca răspuns la atacurile hibride
Uniunea Europeană a adoptat primele sancţiuni oficiale împotriva unor agenţi ruşi, ca răspuns la atacurile hibride

Uniunea Europeană a anunţat luni că a adoptat primele sancţiuni ca răspuns la "acţiuni hibride" pe teritoriul său, împotriva unor agenţi ruşi acuzaţi de acţiuni de "destabilizare" în UE, relatează AFP.