Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turiștii se pot bucura de peisaje desprinse din tablouri, în lanurile de lavandă din Mureș

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vă invităm pe tărâmul lavandei din Mureș, unde turiștii se pot plimba printr-un lan colorat, desprins parcă din tablouri.

După experienţa parfumată, oamenii pot mânca încojuraţi de flori, apoi pot cumpăra produse făcute de localnici.

Festivalul lavandei, organizat an de an în comună Mădăraș din Mureş, a fost anulat acum din cauza pandemiei. Însă evenimentul a fost înlocuit cu plimbări de neuitat prin lanul care se întinde pe cinci hectare. Iar doritorii nu au întârziat să apară. Un cuplu a venit de la aproape patru sute de kilometri depărtare pentru a se bucura de o experienţă parfumată.

Ovidiu Roşca, proprietar: "Îi lăsăm să se plimbe în voie, nu le impunem restricții, doar să nu rupă. Au 50 de mii de metri pătraţi de lavandă în care pot să aibă fiecare o zonă destul de vastă în care să îşi facă fotografii."

Printre florile colorate, unde se aude doar zumzetul albinelor, vizitatorii se întrec în fotografii, care ajung pe reţelele sociale şi adună numeroase aprecieri.

Citește și
lavanda
Lanul de lavandă din Mădăraș, loc de pelerinaj. Fotografiile realizate de turişti

Turiştii îşi pot trage sufletul în zonele special amenajate pentru un picnic în natură. Iar la plecare sunt ispitiţi de oamenii locului cu produse din lavandă.

Alina Roşca: "Uleiul de lavandă îl folosim în primul rând pentru ameliorarea stării de anxietate, stres pentru persoanele care au probleme cu somnul, pentru arsuri ale pielii, se poate folosi diluat într-un ulei purtător şi se aplică pe piele, împunsături de ţânţar, ca tot suntem aici în lanul de lavandă, şi de albine."

Astfel de plimbări vor fi organizate în următoarele trei săptămâni, apoi începe perioada de recoltare a lavandei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult