Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imane Khelif, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fost primită ca un erou în orașul său natal din Algeria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imane Khelif, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fost întâmpinată ca un erou în orașul său natal, de o mulțime de fani. Ea a lăudat Algeria pentru sprijinul acordat sportivilor săi și a spus că speră să își facă din nou țara mândră în viitor.

Țara nord-africană, obsedată de fotbal, o tratează ca pe o celebritate de când s-a întors în Alger, la începutul acestei săptămâni.

Ea și starul atletic Djamel Sedjati au fost onorați de liderii locali, apoi au defilat pe străzi într-un autobuz al orașului, în timp ce sute de locuitori ridicau mâinile și făceau fotografii.

"Toți bărbații și femeile algerieni au dreptul să fie fericiți și să sărbătorească. Acest lucru dovedește că guvernul și poporul sunt cu toții în spatele sportului.", a declarat ea reporterilor, potrivit Associated Press.

În ciuda faptului că s-a născut și a crescut ca femeie, Khelif s-a aflat în centrul dezbaterilor occidentale privind genul, sexul și sportul după ce a picat testele de eligibilitate nespecificate și netransparente pentru competițiile feminine ale Asociației Internaționale de Box, acum interzisă, în 2023.

Citește și
imane khelif
Transformare spectaculoasă a controversatei sportive Imane Khelif. Și-a etalat medalia de aur coafată și machiată

În timp ce personalități precum miliardarul Elon Musk, scriitoarea J.K. Rowling și fostul președinte american Donald Trump s-au referit la ea ca la un bărbat în postările online, algerienii au văzut controversa ca pe un atac la adresa națiunii lor.

Vineri, locuitorii din Tiaret au recunoscut greutățile cu care s-a confruntat Khelif pe parcursul Jocurilor Olimpice și au spus că speră ca succesul ei să fie doar începutul.

"Sperăm că autoritățile o vor sprijini în momente de victorie ca acesta, precum și pe parcursul întregului an. Ea a suferit enorm și a început de la zero", a declarat Mohamed Hamou, stând alături de Khelif în Tiaret.

Mai târziu, la paradă, Nadjia Fehma, o altă locuitoare din Tiaret, s-a bucurat de victoria ei și a spus că a fost o sursă de inspirație: "Ne-a făcut foarte mândri, mai ales având în vedere parcursul ei profesional", a spus Fehma.

Primirea lui Khelif în orașul natal a venit la câteva zile după ce ea a depus o plângere penală pentru hărțuire în Franța, avocatul ei susținând că a fost vorba de o "campanie misogină, rasistă și sexistă" pe parcursul Jocurilor Olimpice.

Miercuri, Khelif a recunoscut dificultățile și teama pe care le-a simțit la El Bilad, un canal de televiziune privat din Algeria.

Ea a spus că nimeni nu avea dreptul să pună la îndoială sexul ei și că nu era o persoană căreia îi plăcea să amestece politica și sportul.

"De ce a existat o astfel de revoltă în întreaga lume?", a întrebat ea. "Mi-a fost frică, dar, slavă Domnului, am reușit să trec peste asta".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult