Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Clubul FC Rapid a depus plângere penală pentru mesajele rasiste de la meciul cu FCSB

Clubul de fotbal FC Rapid a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că a depus plângere penală pentru mesajele rasiste cu trimitere directă la violenţă ale galeriei formaţiei FCSB, care au avut loc la meciul de duminică.

"Clubul nostru a luat act cu consternare de afişarea în timpul partidei de duminică seară a unor mesaje rasiste cu trimitere directă la violenţă. Fără a pune la îndoială proactivitatea organismelor disciplinare din domeniu, clubul Rapid a formulat astăzi şi o plângere penală cu privire la săvârşirea faptelor de instigare publică şi instigare la ură", se arată în comunicatul citat.

FC Rapid subliniază că prin plângerea penală urmăreşte tragerea la răspundere a suporterilor vinovaţi care au afişat bannerele rasiste şi nu a clubului FCSB.

"Această acţiune reprezintă o plasă de siguranţă întinsă de club în vederea tragerii la răspundere individuală a persoanelor vinovate de aceste fapte", menţionează clubul giuleştean, potrivit Agerpres.

Citește și
Lucian Burdujan
Un fost fotbalist de la Rapid și FCSB, dat dispărut de Poliția Română. Familia nu l-a mai văzut de un an

Rapid Bucureşti a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-1 (2-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din etapa a 15-a a Superligii de fotbal.

În timpul partidei, galeria formaţiei FCSB a afişat în mai multe rânduri bannere cu mesaje rasiste precum "Neintegraţi în societate, rămâneţi o minoritate", "Mori, ţigane" sau "Moarte ţiganilor".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult