Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit Rudel Obreja. Fostul șef al boxului românesc avea 57 de ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost răpus de o boală nemiloasă. Avea 57 de ani. Anunțul a fost făcut de liga profesionistă, care a transmis public condoleanțe familiei.

Dincolo de competiții câștigate, numele lui Obreja se leagă și de ”Dosarul Gala Bute”, în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. În 2022 însă, le-a cerut judecătorilor să-l lase să se trateze în libertate. 

Viorel Plosca, vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Box: ”Suferea de cancer de pancreas în fază terminală, o boală destul de cruntă și a murit acasă la București. Eram foarte apropiați, un om cu coloană vertebrală, un mare caracter de om, cuvintele sunt de prisos ca să vi-l descriu”.

Pe de altă parte, Rudel Obreja și-a petrecut ultimii ani din viață prin săli de tribunal. În 2015, numele său a apărut în celebrul dosarul de corupție numit generic ”Gala Bute”, care avea să-i distrugă cariera de multiplu campion național la box și fost șef al federației.

Rudel Obreja, februarie 2015: ”Plec în cantonament, mi-am făcut bagajul, aștept taxiul să mă duc la... unde trebuie”.

Citește și
Rudel Obreja, implicat într-un carambol pe A3: „N-a pus deloc piciorul pe frână”
Rudel Obreja, implicat într-un carambol violent pe A3. „N-a pus deloc piciorul pe frână”

Aceasta era starea de spirit a lui Rudel Obreja în urmă cu 8 ani, când s-a decis arestarea sa preventivă pentru infracțiuni de corupție. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la luare de mită în organizarea unei gale de box pentru campionul Lucian Bute. În același dosar a fost condamnată la închisoare și Elena Udrea.

”Viața e un meci, eu am învățat să lupt”

În 2018, Rudel Obreja a fost încarcerat la Jilava. Avea de executat 5 ani, dar a stat doar câteva luni. În decembrie, judecătorii i-au suspendat pedeapsa după o decizie a Curții Constituționale.

Rudel Obreja, decembrie 2018: ”Este absolut normal să fie admisă contestația și să rejudecăm apelul și să putem administra probele pe care nici în instanța de fond, și nici în apel, nu ne-au fost administrate”.

După alți 4 ani de procese, în aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să-l trimită pe Obreja înapoi la închisoare. A fost și momentul în care fostul boxer avea să anunțe că are cancer. În iulie 2022, magistrații l-au lăsat să se trateze în libertate, însă boala l-a răpus.

Viorel Plosca, vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Box: ”În amintirea mea va rămâne omul, prietenul și marele om de box Rudel Obreja”.

Rudel Obreja, februarie 2015: ”Viața e un meci, eu am învățat să lupt. Noi în box am învățat să luptăm cu arme corecte”.

 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Rudel Obreja a murit, duminică, la vârsta de 57 de ani, după ce în ultima vreme s-a luptat cu cancerul.

Decesul a fost anunțat de Clubul Sportiv Dinamo, acolo unde Rudel Obreja a fost legitimat. 

"Drum lin, Rudel Obreja!

Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa. Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.

Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!", a transmis clubul bucureștean.

Rudel Obreja suferea de cancer și fusese eliberat din închisoare în urmă cu câteva luni pentru a se putea trata.

În 2018, Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce a fost acuzat de luare de mită și evaziune fiscală.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult