Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Protecția Consumatorului, control fulger în Bran. Ce a făcut un comerciant, de frică să nu ia amendă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Control fulger în centrul stațiunii Bran, unde inspectorii ANPC au găsit brânzeturi ținute în căldură, alimente alterate sau depozitate în condiții neadecvate.

Chelnerii au fost suprinși în timp ce serveau clienții fără să poarte mască, deși erau în interior.

Speriați de amenzi, şi mulți dintre proprietarii chioșcurilor cu produse tradiționale au dat bir cu fugiții.

Astfel de acțiuni fulger vor continua și în perioada următoare, pentru că vara riscul de îmbolnăvire este foarte mare, dacă produsele nu sunt depozitate așa cum trebuie, spun inspectorii.

Producătorul brânzeturilor a scris clar pe etichete că trebuie păstrate la temperaturi cuprinse între 0 și 4 grade celsius. Cu toate acestea, în vitrina frigorifică a aceluiaşi producător telemeaua avea 10 grade, iar urda peste 14.

Vânzătoarea dă vina pe canicula de afară, dar și pe pandemie, din cauza căreia încasările au scăzut, şi nu au mai rămas bani de investit în aparatură performantă.

Citește și
incendiu pompier concediu
Cum a salvat un pompier aflat în timpul liber o cabană cuprinsă de flăcări. VIDEO

Vestea că inspectorii ANPC fac controale s-a răspândit repede, așa că mulți dintre vânzătorii din zonă au tras obloanele și s-au făcut nevăzuți. De frică amenzii, acest comerciant ambulant a abandonat taraba cu porumb fiert, dar și clientelă.

Și bucătăriile restaurantelor și teraselor din centrul Branului au fost controlate, iar inspectorii OPC au găsit și nereguli.

Claudiu Sorin Susanu inspector șef OJPC Brașov: „Neetichetare, depositare incorectă, chiar modificări organoleptice a unor produse aşa cum am văzut. Cât şi alte aspecte care ţin de această perioadă, pentru că este inaceptabil ca inclusiv chelnerii să nu poarte o mască de protecţie când servesc în interior clienţii.”

Inspectorii au confiscat și au dispus distrugerea a aproximativ 55 de kilograme de alimente și 30 de litri de băuturi. Valoarea totală a amenzilor aplicate depășește 25 de mii de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult