Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Firea promite că bucureștenii vor avea tramvaie suspendate. Planul pentru dezvoltarea transportului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tramvaie suspendate, care să facă legătură între Capitală, localităţile din nordul ei şi laserul de la Măgurele. Este cea mai nouă promisiune a primarului Gabriela Firea.

Firea anunţă şi alte măsuri pentru dezvoltarea transportului, cum ar fi parcări pentru şoferii care locuiesc în afara oraşului, astfel încât să îşi lase maşinile la periferie şi să circule cu mijloacele de transport în comun. Însă, multe dintre promisiunile de astăzi au mai fost făcute şi acum 2 ani.

După modelul transportului în comun din Germania, China sau cel de la Disney, Gabriela Firea, primarul Capitalei, promite că vom avea şi noi nu mai puţin de 80 astfel de tramvaie suspendate.

Ar fi vorba de două trasee, unul între Bucureşti şi laserul de la Măgurele şi altul care să facă legătură cu zona de nord.

Mai mult, Gabriela Firea spune că vom circula şi cu trenul prin oraş.

Citește și
Gabriela Firea
Primăria Capitalei face noi precizări despre verificările DNA la Poliţia Locală a Bucureştiului

”Transportul urban pe cale ferată este utilizat în marile aglomerări urbane din Europa, în timp ce reţeaua de căi ferate din Bucureşti, cât şi centura feroviară a Bucureştiului stau neutilizate de 28 de ani”, spune Gabriela Firea.

O altă promisiune: parcările de tip park&ride, la toate ieşirile din Bucureşti.

Tot cu "vom" începea lista de promisiuni şi acum aproape doi ani, când Gabriela Firea devenea primar. Era vorba de exact aceleaşi măsuri.

"Primăria Generală, cât şi primăriile de sector, vor identifica terenuri care pot să fie amenajate ca parcări, având în vedere faptul că parcările supraterane necesită un timp de aşteptare, un an de zile”, spunea Firea în 2016.

De altfel, nerespectarea promisiunilor e boală grea la romani, recunoaşte chiar preşedintele Consiliului Judeţean ilfov. 

Marian Petrache, președinte CJ Ilfov: ”România a ratat ţinte pentru că, din păcate, administraţia la nivel central şi local a fost şi a devenit din ce în ce mai slabă. Altfel nu îmi explic cum facem tot felul de strategii însă nu punem în aplicare niciuna.”

În plus, Gabriela Firea a mai promis că vor fi cumpărate 800 de tramvaie şi autobuze noi, printre care şi electrice, dar până acum s-a făcut licitaţie doar pentru 400 de autobuze diesel. Iar pentru 42 de autobuze electrice, a fost realizată doar documentaţia, potrivit unui comunicat trimis în această după amiază de primăria capitalei. În acelaşi document, municipalitatea precizează că a alocat bani pentru a începe anul acesta 14 parcări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult