Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cursuri gratuite de prim ajutor pentru părinți, organizate de Spitalul Județean din Bistrița şi UPU SMURD

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primul ajutor acordat la timp poate face diferența între viață și moarte. Şi, cum nu sunt puţine cazurile în care copiii au ajuns în situaţii delicate, Spitalul Județean din Bistrița şi UPU SMURD organizează un curs gratuit de prim ajutor pediatric.

20 de părinţi au fost instruiţi deja cum să acţioneze corect în caz de urgenţă.

O cursantă are trei copii și a trecut prin spaima de a-și vedea bebeluşul înecându-se cu lapte. A venit la curs pentru că vrea să fie pregătită să acţioneze corect dacă unul dintre cei mici se mai îneacă, se lovesc sau se aleg cu arsuri.

Loredana, cursant: „Bebeluș de patru săptămâni să se înece, nu știam ce să fac cu el, l-am luat, l-am înturnat, l-am bătut în spate, a început să își revină, dar spaima care am tras-o nu pot să spun."

Iulia, cursant: „Foarte interesant și de ajutor. Să nu ne panicăm prima dată și să putem să ajutăm copilul în cele mai bune condiții."

Pentru că sunt doar 20 de locuri în grupă, iar numărul de cereri este mare, organizatorii au decis să susţină câte un curs în fiecare lună.

Emilia, cursant: „O experiență foarte frumoasă și de ajutor, mai ales pentru mamele care au primul copil, cred că este foarte util."

Cei care predau cursul sunt medici și asistenți voluntari din cadrul UPU Bistrița.

Tiberiu Tudor, coordonator curs: „Este vorba de un curs oferit gratuit de către serviciul de urgență UPU Smurd Bistrița, este oferit întregii comunități din Bistrița. Ne adresăm pe deoparte părinților care au copii sau persoane care îngrijesc copii, să structurăm un curs strict dedicat îngrijirii copilului și resuscitării copilului, acesta este destul de vast și se desfășoară pe parcursul a patru ore."

Cei care doresc să participe la aceste cursuri gratuite o pot face accesând site-ul Spitalului Județean Bistrița, secțiunea UPU, unde trebuie să completeze un formular, prin care sunt înscrişi automat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult