Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Corpul de Control al Ministerului Agriculturii verifică solariile din Glodeanu-Sărat, Buzău. Mai multe persoane, cercetate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Corpul de Control al Ministerului Agriculturii face verificări în bazinul legumicol Glodeanu-Sărat din Buzău, în căutarea legumicultorilor, care ar folosi pesticide ilegale.

Ministrul Petre Daea s-a autosesizat, după ce o anchetă a Poliției Județene Buzău scos la iveală faptul că mai multe persoane au vândut şi folosit substanţe chimice interzise, pentru a forţa coacerea roșiilor în sere.

Isteria a început după ce polițiștii din Buzău au scos la iveală faptul că mai multe persoane au folosit și comercializat substanțe interzise pentru coacerea forțată a legumelor și fructelor din sere și solarii.

Joi au fost prelevate probe de pe castraveți, ardei și roșii, iar în zilele ce urmează vor fi analizate.

Substanța despre care este vorba se numește etilenă, iar la nivelul Uniunii Europene nu este interzisă, numai că la noi în țară, această substanță nu are omologare.

Citește și
anemie
Cum apare anemia și care sunt principalii factori declanșatori. Explicațiile specialiștilor

Potrivit celor de la Autoritatea Națională Fitosanitară, singurul producător de la noi care comercializa acest produs a decis, din motive financiare, să nu mai prelungească omologarea.

Așa se face că toate legumele și fructele care intră la noi în țară nu sunt oprite la vamă, iar fermierii de la noi îl pot folosi, însă nu într-un mod excesiv.

Ministrul Agriculturii totuși a spus că cei care sunt tentați să folosească această substanță peste măsură, în viitor, cel mai probabil, vor rămâne fără subvenții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult