Modifica setarile cookie
Toate categoriile

“Big Brother ecologic”: Ce pățesc arădenii surprinși că nu colectează selectiv

Primăria din Arad a demarat un proiect prin care îi urmărește pe cei care nu respectă regulile în zonele în care ar trebui să se colecteze selectiv.

"Primăria Municipiului Arad a demarat un proiect vizând monitorizarea video a platformelor gospodărești și a zonelor aparținând domeniului public unde sunt amplasate containerele pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în scopul prevenirii/ depistării/ sancționării situațiilor de depozitare neconformă a deșeurilor municipale", au transmis reprezentanții primăriei pe Facebook.

În acest mod, reprezentanții primăriei au surprins mai multe acțiuni de depozitare neconformă a unor deșeuri municipale.

"Imaginile video surprinse într-un interval de 24 ore, au fost puse la dispoziția polițiștilor locali din cadrul Biroului Protecția Mediului din cadrul D.G.P.L., care au reușit să identifice persoanele care au procedat la încălcarea prevederilor legale referitoare la colectarea selectivă a deșeurilor, astfel că, au fost amendate contravențional două persoane juridice, una având sediul în localitatea Turnu, dar mai multe puncte de lucru în Municipiu Arad, iar alta cu sediul în Arad", notează primăria.

De asemenea, a fost amendată și o persoană fizică, “domiciliu într-un alt cartier față de zona de amplasare a containerelor pentru colectare deșeuri municipale, aflate sub monitorizare video”.

Citește și
Gunoaie
România încă nu colectează selectiv deșeurile. "Vom plăti UE 142 de milioane de euro"

În total, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 6.000 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult